Antena Căutare

Minivacanța de 1 Decembrie: Patru ZILE LIBERE pentru români. Vezi și LISTA liberelor în 2018!

Mult nu mai e și românii vor avea o nouă minivacanţă, cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Aceştia vor fi liberi din 29 noiembrie până în 3 decembrie.

Mult nu mai e și românii vor avea o nouă minivacanţă, cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Aceştia vor fi liberi din 29 noiembrie până în 3 decembrie.

Potrivit Codului Muncii, actul normativ care stabilește lista zilelor nelucrătoare de sărbătoare legală, angajații cu program de lucru obișnuit, de luni până vineri, beneficiază de zile libere legale atât pe 30 noiembrie, când se sărbătorește Sfântul Andrei, cât și pe 1 Decembrie, când este Ziua Națională a României, scrie avocat.net.

Ultimele două zile de sărbătoare legală ale anului sunt prima și a doua zi de Crăciun, însă din moment ce 25 decembrie pică duminica, salariații vor primi liber doar pe 26 decembrie.

Începând de anul viitor, lista liberelor legale va fi mai lungă, deoarece recent au fost introduse în Codul muncii 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române și 1 iunie – Ziua Copilului.

Cele 12 zile libere în 2018 sunt:

1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou
24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române
8 aprilie 2018 (duminică), 9 aprilie (luni) — Paștele
1 mai — Ziua Muncii
27 mai (duminică), 28 mai (luni) — Rusalii
1 iunie - Ziua Copilului
15 august — Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie — Sfântul Andrei
1 decembrie — Ziua Națională a României
25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul

Potrivit prevederilor legale în vigoare, angajaţii care sunt nevoiţi să lucreze inclusiv în zilele considerate libere, vor primi în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu.

Începe Postul Crăciunului din 2017! Ce să NU faci sub nicio formă cu trei zile înainte de lăsatul secului: Aduce ghinion... Meteorologii avetizează asupra unui fenomen anormal: Maxime de până la 16 grade, în Capitală. De luni, vremea se încălze...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x