Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Minore cu handicap, racolate dintr-un centru pentru copii cu dizabilități și obligate să se prostitueze! Cine le „plasa” proxeneților?

Racolau fete de la un centru pentru minori cu dizabilități. Erau amenințate și obligate să se prostitueze. Proxeneții nu ar fi reușit să ajungă la ele fără ajutor din interiorul intituției. Cum a ieșit totul la lumină?

Procurorii DIICOT percheziţionează chiar în acest moment locuinţele membrilor unei grupări de proxeneţi din Recaş.

Temuții interlopi sunt acuzați că racolau fete cu handicap de la un centru de plasament pentru copii cu dizabilități și le puneau să se prostitueze. Din primele informații, se pare că aceștia erau ajutați chiar de o fată din acel centru.

„În aceste momente, sunt aproape de final perchezițiile făcute de polițiștii de la Crimă Organizată care, în această dimineață, au descins împreună cu trupele speciale ale Jandarmeriei în acest dosar de trafic cu minori, instrumentat de DIICOT”, a precizat Dragoș Boța, jurnalist Pressalert.

Totul a pornit de la apel la 112, din această vară, al unui dintre victime care reclama faptul că ar fi fost violată. În realitate, s-a stabilit că tânăra a întreținut raporturi sexuale cu un bărbat, fiind de acord, însă polițiștii au înțeles că în spatele fetei exista o rețea de trafic de persoane și au început ancheta.

Cu sprijinul celor de la Centrul pentru Minori cu Handicap din Recaș, anchetatorii au reușit să stabilească faptul că una dintre fetele de acolo era cea care se ocupa de racolarea prostituatelor, acestea fiind ulterior exploatate de alți membri ai grupării. Banii era opriți de cei din grupare. Fetele primeau sume „simbolice”.

Una dintre victime susține că a fost obligată să se prostitueze. Ea spune că a fost amenințată în repetate rânduri.

Patru persoane vor fi aduse la audieri la sediul DIICOT Timișoara, potrivit jurnalistului Dragoș Boța.

Sursa: Antena 3

Recomandari