Antena Căutare

Mischie, fostul "baron" de Gorj, condamnat la 4 ani de inchisoare pentru trafic de influenta si mita

Curtea de Apel Timisoara l-a condamnat pe fostul lider PSD Gorj si fostul sef al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, la 4 ani de inchisoare cu executare, pentru trafic de influenta si luare de mita. Decizia nu este insa definitiva, putand fi atacata cu recurs.

Procesul de coruptie al lui Nicolae Mischie, in care fusese condamnat de Curtea de Apel Timisoara la 4 ani de inchisoare, pentru luare de mita si trafic de influenta, s-a rejudecat la aceasta instanta, in urma unei decizii din 3 martie 2011 a ICCJ, care a casat sentinta anterioara. Curtea a respins insa apelul lui Nicolae Mischie si a decis, din nou, condamnarea inculpatului la 4 ani de inchisoare cu executare.

"S-a respins apelul facut de inculpatul Nicolae Mischie si au fost admise acuzatiile DNA. Astfel, Mischie a fost condamnat la patru ani de inchisoare, trei pentru trafic de influenta si patru ani pentru luare de mita, luandu-se in considerare cei patru ani. Solutia este atacabila cu recurs", a precizat purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara.

Mischie a fost anchetat in anul 2004 si trimis in judecata de DNA pentru ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Gorj, i-ar fi cerut omului de afaceri Clement Mocanu sa ii renoveze vila din Targu Jiu, mostenita de la o matusa, in schimbul facilitarii accesului acestuia la o serie de contracte cu unitatile din minerit si energie. Mocanu s-a autodenuntat in anul 2004, iar instanta a stabilit ca Mocanu sa primeasca despagubiri de 325.000 de lei pentru lucrarile facute la casa lui Mischie.

Nicolae Mischie a fost presedinte al Consiliului Judetean Gorj intre anii 1996 si 2004, perioada in care a condus si filiala judeteana a PSD. Anterior el a fost deputat de Gorj, in anul 2008 incercand, fara succes, sa candideze pentru un nou mandat in Targu Jiu.

Cazier scolar, pentru elevii batausi... 13 iunie 1941: Deportarile sovietice din Basarabia si Nordul Bucovinei sau vina de a fi roman...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x