Antena Căutare

Mitropolitul Teofan vrea credincioșii la Biserică și la cimitir, de Paște! "Putem merge la piață, la serviciu, dar nu putem aprinde o lumânare?"

Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei solicită autorităţilor să permită credincioşilor să meargă de Paşte până în faţa bisericii, pentru a lua pâine sfinţită, sau până la cimitir, pentru a aprinde o lumânare.

Mitropolitul Teofan vrea credincioșii la Biserică și la cimitir, de Paște! "Putem merge la piață, la serviciu, dar nu putem aprinde o lumânare?"
Mitropolitul Bucovinei și al Moldovei, Teofan

Teofan susține că în aceeași măsură oamenii pot fi expuși atunci când la serviciu, la piață sau când primesc pachete de la curier.

"Înţelegem şi faptul că nu pentru toţi nevoile sufleteşti sunt la fel de mari ca nevoile trupeşti. Acum, când se apropie Sfintele Paşti, cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii, cerem să se permită a oferi creştinilor măcar o mică mângâiere: o pâine sfinţită şi o lumânare aprinsă, în condiţii de respectare cu stricteţe a măsurilor luate în aceste vremuri de epidemie. Este bine că autorităţile au încredere în administratorii pieţelor şi în patronii de magazine alimentare sau de farmacii, dar credem că şi Biserica se poate organiza eficient, cu simţ de răspundere. (...)", a scris mitropolitul în mesajul său.

Citește și: Pot lua românii lumină de la Biserică în noaptea de Înviere? Ministrul Vela modifică acordul făcut cu BOR

Mesaj tranșant al reprezentantului BOR pentru îngrădirile de care au parte credincioșii

Aceasta a subliniat, într-un mesaj transmis presei, că aşa "cum o persoană poate merge la lucru, la piaţă sau la farmacie de mai multe ori pe săptămână, aceeaşi persoană ar putea veni de Paşti, pentru un minut, în faţa Bisericii sale sau la cimitir, pentru a aprinde o lumânare".

Citește și: Gigi Becali va împărţi lumină în noaptea de Înviere! „Sunt voluntar. Merg cu un preot cu mașina”

Cum un curier poate livra cele necesare unei familii, obiecte sau alimente, la fel credem ca şi un preot sau un voluntar, respectând regulile de distanţare, pot oferi o pâine sfinţită ambalată şi pot aprinde lumânarea celui din faţa lor", a mai spus mitropolitul.

El a precizat, totodată, că "este o situaţie grea pentru ţară şi pentru Biserică" şi că reprezentanţii Bisericii au înţeles, încă de la început, să sprijine eforturile care se fac în lupta cu epidemia de coronavirus.

Citește și: Klaus Iohannis a criticat acordul cu Biserica: ”Nu e cazul să ne relaxăm. Atfel, după sărbători, vom avea înmormântări! Stați acasă!”

Preoții au dorit ca oamenii să participe la slujbe repsectând distanța

"Ne-a durut atunci când credincioşii nu au avut posibilitatea să participe la slujbe măcar într-un număr limitat, în aer liber, respectând distanţarea socială. E greu, foarte greu, de asemenea, de purtat pentru arhierei şi preoţi faptul că mulţi credincioşi nu au mai putut să se spovedească sau să se împărtăşească în acest post", a mai adăugat ierarhul.

Momente dramatice la Mina Uricani. De 24 de ore, doi muncitori sunt de negăsit, prinși sub dărâmături: „Tone de moloz s-... Care este soluția optimă: tratament sau vaccin împotriva COVID-19? Exlicația lui Raed Arafat: "Crește imunitatea și...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x