Antena Căutare

Video. Momentul în care românii rup lanțurile cimitirului din Valea Uzului: „Plecați de aici!”

Confruntare violentă, joi după-amiază, la cimitirul din Valea Uzului. Momentul în care naționaliștii români au rupt lanțul uman format de etnicii maghiari și au pătruns în interiorul cimitirului a fost filmat. 

Confruntare violentă, joi după-amiază, la cimitirul din Valea Uzului. Momentul în care naționaliștii români au rupt lanțul uman format de etnicii maghiari și au pătruns în interiorul cimitirului a fost filmat.

Reprezentanţii organizaţiilor româneşti care au venit la cimitirul de la Valea Uzului să comemoreze eroii români au încercat să forţeze intrarea în cimitir şi s-au îmbrâncit cu jandarmii prezenţi la faţa locului.

Cimitirul din Valea Uzului era închis cu lacăt şi un lanţ. Aproximativ 300 de membri ai comunităţii maghiare din Harghita şi Covasna, în frunte cu liderii lor politici, au format un lanţ viu de-a lungul cimitirului şi nu au permis accesul nimănui.

Cei peste 1.000 de reprezentanţi ai organizaţiilor româneşti sau fost ţinuţi la depărtare de lanţul uman format de maghiari de un număr impresionant de forţe de ordine.

Momentul în care românii au reușit să intre în cimitir a fost filmat pe înregistrări auzindu-se: „Plecați de aici!”. Liderii UDMR acuză faptul că printre românii prezenți la manifestație ar fi și ultrași din galeriile de fotbal. Potrivit informațiilor ȘTIRIPESURSE.RO, la fața locului s-au deplasat ultrași de la FCSB și de la Dinamo București.

Cimitirul de la Valea Uzului se află în centrul unei dispute între autorităţile din comuna Sânmartin, judeţul Harghita, şi liderii UDMR, pe de o parte şi autorităţile din Dărmăneşti, judeţul Bacău, pe de altă parte. Pentru povestea pe larg, CITEȘTE ȘI: PROFANARE! Ungurii au acoperit cu saci de gunoi crucile eroilor români din cimitirul Valea Uzului!!! ”Sunt amplasate ilegal!”

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Jandarmeria Română, despre crucile distruse în cimitirul din Valea Uzului: „Vor fi desfăşurate activităţi specifice”... Un preot a găsit un plic cu 5.000 de euro, după vizita Papei Francisc! Unde a văzut banii și ce a făcut cu ei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x