Antena Căutare

Motivul ULUITOR pentru care bărbatul din Maramureş a profanat mormântul părintelui Arsenie Boca! "Mi-a poruncit..."

Bărbatul care a profanat mormântul părintelui Arsenie Boca, din cimitirul Mănăstirii Prislop, județul Hunedoara, va fi cercetat în stare de libertate, el fiind preluat de rude, duminică, din arestul Inspectoratului de Poliție al județului Hunedoara.

Bărbatul care a profanat mormântul părintelui Arsenie Boca, din cimitirul Mănăstirii Prislop, județul Hunedoara, va fi cercetat în stare de libertate, el fiind preluat de rude, duminică, din arestul Inspectoratului de Poliție al județului Hunedoara.

"Suspectul va fi cercetat în stare de libertate pentru profanare de morminte. Ordonanța de reținere a expirat duminică la prânz. Bărbatul a fost preluat de membrii familiei", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Laura Bradu.

Rudele bărbatului au spus duminică, la preluarea acestuia din arestul IPJ Hunedoara, că au în plan să îi evalueze starea de sănătate la un spital din Sighet.

Acesta declarase sâmbătă că a săpat o groapă la mormântul părintelui Arsenie Boca pentru că el i-ar fi cerut acest lucru. "Sfântul (Arsenie Boca, n.r.) mi-a poruncit", a spus bărbatul în momentul în care a fost scos din sediul Poliției orașului Hațeg, unde a fost audiat și reținut ulterior de oamenii legii. El a cerut apoi patriarhului Daniel să convoace Sfântul Sinod pentru a-l canoniza pe părintele Arsenie Boca.

CITEŞTE ŞI:

Povestea incredibilă a măicuţei Antonia, cea care l-a cunoscut personal pe Asenie Boca: "Aveam 16 ani și... "

Arsenie Boca și detaliile NEȘTIUTE despre viața lui! Noi documente ies la IVEALĂ! „Părintele voia să devină...”

S-a DESCOPERIT! Acesta este MOTIVUL pentru care plâng icoanele cu Arsenie Boca!

Bărbatul de 45 de ani este din județul Maramureș și riscă să primească o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru profanare de morminte. Acesta a săpat în noaptea de vineri spre sâmbătă o groapă adâncă de o jumătate de metru și lungă de doi metri, deasupra mormântului părintelui Arsenie Boca, fapta fiind observată de personalul mănăstirii.

Surse apropiate anchetei au menționat că suspectul ar fi declarat că a săpat groapa în mormântul părintelui Arsenie Boca pentru a demonstra că trupul acestuia nu a putrezit și că astfel se îndeplinește una dintre condițiile necesare pentru ca acesta să poată fi canonizat.

Bărbatul se afla de miercuri în zona Mănăstirii Prislop, unde și-a oferit voluntar serviciile pentru a ajuta la treburile gospodărești de acolo.

În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de morminte. Polițiștii continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hațeg, pentru se stabili cu exactitate împrejurările în care a fost comisă fapta.

Sursa: agerpres.ro

Toţi părinţii trebuie să ştie asta! Se întâmplă acum în toate şcolile din România... Vremea o ia razna! Meteorologii au emis o avertizare valabilă până marţi seara, în toată ţara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x