Antena Căutare

Nava sarbeasca, arestata in Portul Giurgiu

O nava sub pavilion sarbesc, incarcata cu motorina din Ucraina, a fost arestata in portul Giurgiu in cadrul unei anchete ce vizeaza un grup infractional organizat transfrontalier, constituit din romani, ucraineni si sarbi, specializat in contrabanda cu produse petroliere. Procurorii DIICOT investigheaza 50 de persoane care ar fi adus in tara ilegal, din noiembrie 2010 pana in iunie, peste 15.000 tone de motorina. Un fost sef SRI este administratorul firmei importatoare.

In cadrul anchetei, procurorii fac 18 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Galati, Giurgiu, Satu Mare, Constanta, Bucuresti.

Anchetatorii au stabilit ca invinuitii, coordonati de liderii Ioan Garagancea Ioan, administrator al DG Petrol SRL, si Ioan Sas au constituit un grup infractional organizat, in scopul obtinerii unor beneficii financiare considerabile, prin introducerea in mod ilegal in Romania a unor importante cantitati de motorina, prin eludarea platii taxelor vamale, anunta Mediafax.

Astfel, in perioada noiembrie 2010 - iunie 2011, membrii gruparii au transportat, in repetate randuri, de pe teritoriul Ucrainei spre Romania, cantitatea de peste 15.000 de tone motorina. Combustibilul era incarcat pe nave sub pavilion strain, apartinand invinuitilor si era introdus in Romania prin PTF Galati Port, unde era declarat ca fiind in tranzit catre Serbia.

Ulterior, navele acostau la kilometrul fluvial 503, in apropierea municipiului Giurgiu, unde invinuitii rupeau sigiliile vamale si descarcau motorina in diferite barje sau nave autopropulsate. Combustibilul era apoi comercializat prin intermediul unor firme controlate de catre membrii gruparii.

Prejudiciul estimat ca fiind cauzat bugetului de stat prin activitatea infractionala este de 7.000.000 de euro, potrivit DIICOT.

Totodata, anchetatorii au indisponibilizat nava Jasmine, sub pavilion sarbesc, depistata cu o incarcatura de 1000 de tone de motorina Euro 5, destinata comercializarii pe teritoriul Romaniei, fara plata taxelor aferente.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

Metrorex va fuziona cu RATB si vor forma Autoritatea Metropolitana de Transport (AMT)... Bucurestenii, nemultumiti de poluarea si zgomotul de la Pasajul Basarab...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x