Antena Căutare

Autoritățile așteaptă o nouă creștere a numărului de cazuri de COVID-19. Nelu Tătaru, avertisment clar: „Scenariile din Italia se pot repeta și la noi”

Numărul de cazuri noi raportate zilnic s-ar putea stabiliza, în următoarele săptămâni, însă situația din România rămâne delicată. Ministrul Sănătății a avertizat că ne putem confrunta, în următoarea perioadă, cu „scenariile pe care le vedeam în martie-aprilie în Spania şi Italia”.

Autoritățile așteaptă o nouă creștere a numărului de cazuri de COVID-19. Nelu Tătaru, avertisment clar: „Scenariile din Italia se pot repeta și la noi”
Autoritățile așteaptă o nouă creștere a numărului de cazuri de COVID-19. Nelu Tătaru, avertisment clar: „Scenariile din Italia se pot rp | Hepta

„Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca şi intensitate a creşterii numărului de cazuri de la o zi la alta - nu suntem în scădere - suntem în momentul în care, dacă respectăm următoarele săptămâni nişte lucruri, ar trebui să ajungem la un platou (...).

Eu aş vrea să se stabilească la 1.200, la 1.300, dar el se poate stabili la 1.500. Dar 1.500 la 10 zile înseamnă încă 300 de cazuri în plus pe terapie intensivă”, a explicat Nelu Tătaru, la TVR.

Vestea bună anunțată de ministrul Sănătății este că am putea avea o scădere a numărului de infectări, dacă respectăm măsurile de protecție, în aproximativ două săptămâni.

„Dacă nu vom respecta aceste reguli, vom asista la o creştere accentuată de la o zi la alta, la o suprapopulare a spitalelor, la o aglomerare a UPU sau a secţiilor ATI, iar scenariile pe care le vedeam în martie-aprilie în Spania şi Italia se pot repeta şi la noi”, a avertizat Tătaru.

Numărul de cazuri de coronavirus ce au fost raportate în România a crescut la 54.009, după ce 823 de noi îmbolnăviri au fost anunțate, luni.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 302 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.248.318 de teste. Dintre acestea 8.045 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 5.646 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 2.399 la cerere.

Până astăzi, 2432 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 02.08.2020 (10:00) – 03.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 19 de decese (9 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Aregș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Dolj, Gorj, Ialomița, Mehedinți, Mureș, Prahova, Timiș, Vaslui și Ilfov.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.660. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 419 pacienți.

Motivul pentru care o femeie moartă a fost lăsată în casă ore în șir. DSP reacționează: ”Fiica ei trebuia să obțină nișt... Cum ar trebui să se redeschidă școlile, în România! Alexandru Rafila, avertisment! „Fiecare școală este altfel”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x