Antena Căutare

Când se vor deschide plajele în România! Nelu Tătaru, anunț de ultim moment! „Este o vară de încercare”

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a anunțat data la care ar urma să fie deschise plajele în România - dată la care ar lua startul sezonul turistic, în această vară, în contextul pandemiei de coronavirus.

Când se vor deschide plajele în România! Nelu Tătaru, anunț de ultim moment! „Este o vară de încercare”
Când se vor deschide plajele în România! Nelu Tătaru, anunț de ultim moment! „Este o vară de încercare” | profimediaimages.ro

„Orice relaxare se face gradual, progresiv şi se începe cu acele relaxări care pot fi controlate mai uşor în momentul în care vom sesiza că lucrurile nu merg cum trebuie. Facem relaxare unde avem mici aglomerări populaţionale - sportul individual, îngrijiri persoane, stomatologia - acolo unde putem ajunge şi limita accesul unei persoane, putem controla acele persoane care vin”, a spus ministrul Sănătăţii, la Digi24.

„Se întâmplă ceva, se închide acea unitate, se dezinfectează, se vede unde s-a greşit, dar a deschide terase, locuri unde ai aglomerări umane, a deschide stadioane, manifestări în aer liber, concerte, este un pas intermediar spre acest lucru”, a mai spus Nelu Tătaru.

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat luni seara că toate localurile HoReCa se vor redeschide în 1 iunie. Ministrul Sănătăţii a declarat că toate deciziile de relaxare se iau după o evaluare şi că sunt în discuţie protocoale pentru fiecare măsură dată.

Nelu Tătaru a precizat că este posibil ca plajele din România să fie deschise pe 15 iunie, după ce, din 1 iunie, vor fi deschise terasele.

„Pregătim protocoale pentru măsurile de relaxare pe care le bănuim după 1 iunie. Şi la nivel de terase, poate, dacă lucrurile merg bine în aceste 14-15 zile, la 1 iunie putem deschide terasele, la 15 iunie putem deschide restaurantele sau putem deschide plajele”, a spus ministrul.

Ce se va întâmpla cu COVID-19 la vară! Ce temperaturi NU suportă coronavirusul. Epidemiolog: „Când termometrele indică atâtea grade, devine inactiv!”

Nelu Tătaru a precizat că dacă va exista o creştere a numărului de cazuri, ne putem întoarce la măsurile restrictive pe care le-am avut şi că totul depinde de comportamentul populaţiei, care trebuie să poarte mască, mănuşi şi să păstreze distanţa.

Previziune înfiorătoare, de la OMS! Când va lovi al doilea val de COVID-19, de fapt, în Europa! „Atenție! Nu e timp de sărbătorire!”

„Dacă rămânem măcar cu ceva după aceste două luni şi vom păstra aceste reguli, eu sunt sigur că şi la 1 iunie vom avea relaxări şi vom avea terasele deschise, că la 15 iunie vom începe un sejur sau un sezon turistic cum îl aveam şi altădată, în anumite limite pe care le vom păstra şi atunci... Este o vară de încercare”, a mai spus ministrul.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de noul coronavirus în România, precum și numărul cazurilor de COVID-19 din țară, aici!

Zeci de muncitori srilankezi de la o fabrică din Focşani, diagnosticaţi cu coronavirus... România mai pierde un medic în lupta cu noul coronavirus. Un chiururg de la Spitalul Universitar din București s-a stins...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x