Antena Căutare

Nelu Tătaru: Starea administrativă pe care noi o vrem în continuare este starea de alertă. Nu neapărat pentru a avea restricţiile vechi, dar pentru a putea avea pârghiile pentru a gestiona eventualele evoluţii nefavorabile

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat luni, că autorităţile doresc să continue starea de alertă nu pentru a avea restricţiile vechi, ci pentru a exista pârghiile necesare pentru gestionarea eventualelor situaţii nefavorabile. El a precizat că s-au înregistrat cinci zile cu o creştere a cazurilor de Covid-19, care ar fi date de măsurile de relaxare luate până în prezent. Ministrul a făcut apel la populaţie să păstreze distanţarea fizică şi să aibă grijă la spaţiile închise şi la cele comune.

“Am avut cinci zile în care am avut o creştere a numărului de cazuri. Dacă a început timid la 196 de cazuri noi, 237, 222, 275, 320. Suntem într-o transmitere comunitară, nu exacerbată, dar o avem accentuată de cele două măsuri de relaxare de până acum şi astăzi intră şi cel de-al treilea set de măsuri de relaxare. Luăm măsuri pe care le gestionăm pe care le avem în vedere printr-o serie de norme de măsuri de desfăşurare şi funcţionare a fiecăruia dintre aceste relaxări. Avem ordine comune care vor apărea şi astăzi în Monitorul Oficial, unele au apărut de sâmbătă. În condiţiile în care avem în continuare o creştere va trebui să gestionăm într-o stare administrativă, starea administrativă pe care noi o vrem în continuare este acea stare de alertă, nu neapărat pentru a avea restricţiile vechi pe care le avem fiindcă avem măsuri de relaxare, dar pentru a putea avea pârghiile făcute pentru a gestiona eventualele evoluţii nefavorabile”, a afirmat Nelu Tătaru., luni, la Digi 24.

Întrebat care ar fi explicaţiile pentru creşterea cazurilor în ultimele cinci zile, ministrul Sănătăţii a răspuns: ”Am avut două weekenduri mari, de vineri până luni seara şi am avut şi o aglomerare populaţională în diferite zone ale ţării, s-a trăit acea senzaţie de libertate, am avut o accenturare a transmiterii comunitare, nu exponenţial deocamdată, dar am avut o creştere, iar acum noi ne pregătim de a treia sesiune de relaxări şi atunci trebuie să ne gândim că în următoarea perioadă va creşte, dar controlabil, numărul de cazuri. De aceea ne trebuie şi starea de alertă. Sunt zile, cum a fost duminică, în care sunt recoltări mai puţine, testări mai puţine, s-ar putea astăzi să avem o scădere a numărului de cazuri, dar urmează să evaluăm tot ce înseamnă întreaga săptămână trecută şi să ne pregătim după al treilea val de relaxări pentru săptămâna care urmează”.

El a precizat că în cazul în care apar focare restricţiile vor fi luat doar în zonele respective. “Toate cazuri se vor discuta particular, în funcţie de creşterea numărului de cazuri, vedem unde au crescut, vedem care sunt focarele, le izolăm, anchete epidemilogice, restricţiile vor fi doar acolo. Deocamdată ne pregătim pentru a treia serie de relaxări şi fac în continuare apel către populaţie să avem acea precauţie, să păstrăm acea distanţare fizică, să avem dezinfecţie, să avem grijă la spaţiile închise, să avem grijă la spaţiile comune”, a explicat Nelu Tătaru.

Sursa : news.ro

Motivul pentru care numărul cazurilor de coronavirus a explodat în România. Nelu Tătaru explică: "S-a accentuat tra... Anunțul momentului! Lista completă cu țările din care nu trebuie să mai stai în izolare, la revenirea în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x