Antena Căutare

Revine starea de urgență în România? Ministrul Sănătății, noi declarații! „Următoarele două săptămâni vor fi dificile! A reapărut teama”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, că România trece printr-un moment dificil și următoarele două săptămâni vor fi la fel, existând și posibilitatea ca această perioadă să se prelungească.

Revine starea de urgență în România? Ministrul Sănătății, noi declarații! „Următoarele două săptămâni vor fi dificile! A reapărut teama”
Revine starea de urgență, în România? Ministrul Sănătății, noi declarații! „Următoarele două săptămâni vor fi dificile! A reapărut teama”

„Nu suntem în această situație (a stării de urgență, n.r.), eu totuși sper că nu trebuie să ne transformăm într-un stat polițienesc. Dar populația trebuie să înțeleagă că trecem printr-un moment dificil. În următoarele două săptămâni cam așa va fi.

Am avut o perioadă de vid legislativ în care conaționali ai noștri au refuzat internarea, izolarea, iar până când cei care în acest moment, fiind pozitivi, nu își consumă boala și o vor transmite în continuare, vom avea o creștere. Dacă vom reuși să impunem, conform legii, internarea, izolarea, tratarea celor care sunt în spitale, atunci putem limita această transmitere. În condițiile în care vom respecta regulile. Altfel, aceste două săptămâni se pot prelungi”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a adăugat că pe lângă campaniile de informare în privința COVID-19, a existat și dezinformare, inclusiv din partea unor influenceri și politicieni. Însă, potrivit ministrului, până și unii dintre aceștia au început să se teamă.

O grupă sanguină ține COVID-19 la distanță! Care sunt oamenii de care noul coronavirus nu se apropie la fel de ușor

„Când vine de la influenceri sau oameni politici – care în acest moment au început să tacă sau să acționeze tocmai invers – a făcut ca la nivelul populației să avem o degringoladă, o neîncredere. În acest moment, a reapărut teama. Și a reapărut teama și în contestatari. Nu-i rugăm neapărat să ne ajute, dar să se liniștească, restul vom face noi”, a spus ministrul.

„Cel mai grav scenariu este atunci când vom avea un număr crescând de cazuri de la o zi la alta, ce va sufoca sistemul medical, în mod special terapiile intensive, cele care necesită suportul ventilator. Pragul roșu ar fi să avem 2.000 de cazuri în terapie intensivă. – ceea ce nu văd previzibil în acest moment”, a adăugat Nelu Tătaru.

Un nou record de noi cazuri de coronavirus în România a fost raportat, vineri. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 1.119 de noi îmbolnăviri și 24 noi decese! Mai multe detalii, AICI!

Cazul 285 de COVID, trauma din spital: "O tuse pe care nu vi-o pot explica... Îmi zdruncinau tot organismul"... Avertisment de maximă importanță, de la managerul unui spital din Capitală! „Secția ATI și pavilionul COVID sunt pline! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x