Antena Căutare

News alert! Cristian Popescu Piedone este condamnat la patru ani de închisoare, în dosarul Colectiv

Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4, a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv. Decizia este definitivă.

piedone condamnat la patru ani de inchisoare in dosarul colectiv Galerie
Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv. Decizia este definitivă. | Hepta

Dosarul Colectiv a fost trimis în instanță în aprilie 2016, la Judecătoria Sectorului 4, însă apoi dosarul a fost trimis la Tribunalul București.

Doi ani, procesul a fost blocat pe chestiuni de procedura, iar judecătorul desemnat inițial să se ocupe de acest caz a ieșit la pensie, fiind înlocuit în octombrie 2018 de Mihai Bălănescu.

Sentințele finale în Dosarul Colectiv

La terminarea procesului, procurorii au cerut condamnarea celor trei patroni ai clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu - la câte 12 ani și 10 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Pe 29 aprilie, primarul Cristian Popescu Piedone a fost ridicat de DNA de pe aeroport și dus la audieri, într-un nou dosar.

Piedone, fost primar al Sectorului 4 al Capitalei, a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu pentru eliberarea autorizaţiilor de funcţionare în cazul clubului Colectiv.

65 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma tragicului eveniment petrecut în seara de 30 octombrie 2015, la clubul Colectiv din Bucureşti, situat în str. Tăbăcarilor nr. 7, sectorul 4, unde trupa Goodbye to Gravity susţinea un concert de lansare a unui nou album.

Ce alte pedepse s-au dat. Care sunt sentinţe finale în Dosarul Colectiv

Cristian Popescu Piedone - 4 ani cu executare.

Alin George Anastasescu (patron club) - 11 ani și 8 luni cu executare

Costin Mincu (patron club) - 8 ani cu executare

Paul Gancea (patron club) - 6 ani și 4 luni cu executare

Viorel Zaharia (pirotehnist) - 6 ani și 10 luni cu executare

Marian Moise (pirotehnist) - 6 ani și 10 luni cu executare

Cristian Niţă, Director firme artificii - 2 ani si 6 luni

Antonia Radu (pompier) - 8 ani și 8 luni cu executare

George Matei (pompier) - 8 ani și 8 luni cu executare

Actorul Valentin Uritescu a fost internat la spital. Primele declarații ale soției, despre starea de sănătate a artistul... Ce trebuie să faci în cazul unei mușcături de vipere. Recomandările specialiștilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x