Antena Căutare

Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie 2021. Scăpăm sau nu de tot de mască? Declarațiile premierului Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu a vorbit despre noi măsuri de relaxare de la 1 iulie 2021, în contextul pandemiei de coronavirus.

Premierul Florin Cîțu purtând o mască neagră
Premierul Florin Cîțu, despre noi măsuri de relaxare începând cu 1 iulie 2021 | Hepta

Guvernul ar urma să aprobe noi măsuri de relaxare aplicabile de la 1 iulie 2021, în următoarea ședință.

Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie 2021

Târgurile și talciocurile din țară ar urma să fie redeschise începând cu 1 iulie 2021, în funcţie de normele de securitate, de siguranţă, a anunțat premierul României, Florin Cîțu, în contextul pandemiei de COVID-19, relatează ziare.com. Anterior, premierul a mai declarat că viitoarele relaxări depind de gradul de vaccinare, iar acum ceva timp a fost elaborat un calendar al relaxării treptate, cu obiective pentru 1 iunie, 1 iulie și 1 august.

Citește și: Evaluarea Națională 2021: subiecte și barem la limba română. Ce au avut de rezolvat absolvenții de clasa a 8-a

Acest calendar prevede ca de la 1 iulie 2021, teatrele și salile de concert să funcționeze la 100% capacitate, dar spectatorii să poarte mască. Și sălile de fitness s-ar putea redeschide la capacitate maximă, însă trebuie să fie asigurată o suprafață de 7mp/persoana, fără să fie necesară masca în interior. Tot la 1 iulie 2021 ar putea să se permită formarea "de grupuri pietonale" din maximum 10 persoane, dacă nu provin din aceeași familie, se arată în același articol.

Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie 2021. Scăpăm sau nu de tot de mască?

Premierul a vorbit într-o intervenție la TVR1 și dacă vom renunța sau nu la mască în interior. "Încă nu am primit propuneri în acest sens, poate, dacă… să se umble la ceea ce înseamnă spaţiu închis în birou, dacă toate persoanele sunt vaccinate – avem acum cinci persoane. Nu am primit încă o propunere, dacă primesc o propunere şi este bine fundamentată, nu aş avea o problemă cu acest lucru. Până la urmă, dacă sunt vaccinate toate persoanele într-un birou, este normal să aibă nişte beneficii dacă s-au vaccinat", a adăugat premierul Florin Cîţu.

Subiecte Evaluarea Națională 2021 matematică. Ce exerciții au avut elevii de rezolvat pe 24 iunie 2021... De ce tot mai mulți oameni preferă să fie singuri și nu într-o relație, în ziua de azi. Ce explicații există...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x