Antena Căutare

Noi reguli de parcare de la 1 Martie în București. Tot ce trebuie să știi despre locurile de parcare, tarife și cum poți achita

Începând cu 1 martie s-au impus noi reguli prinvind parcarea în București. Cât costă acum parcarea. cum trebuie să o plătești și ce sancțiuni există.

colaj foto parcări București Galerie
Începând cu 1 martie s-au impus noi reguli prinvind parcarea în București. Cât costă acum parcarea. cum trebuie să o plătești și ce sancțiuni există. | Hepta

Tarifele de parcare au fost modificate începând cu 1 martie și pentru orice zonă din București va fi un tarif unic. Dacă până acum, pentru o oră de parcare în centrul orașului plăteam 10 lei pe oră, de la 1 martie vom plăti 5 lei. De asemenea, pentru acele zone din București unde parcarea costa 2,5 lei, aceasta se va modifica la 5 lei.

Aceste modificări ale prețului pentru parcarea publică vin după ce a fost adoptat un proiect de hotărâre aprobat în 22 decembrie de Consiliul General București și care a intrat în vigoare miercuri, 1 martie.

„Începând cu data de 1 martie, în Bucureşti se stabileşte o zonă unică de tarifare, ce cuprinde toate parcajele şi locurile de parcare ce aparţin domeniului public sau privat al Municipiului Bucureşti”, a transmis Primăria Bucureşti.

Noi reguli de parcare de la 1 Martie. Tot ce trebuie să știi despre locurile de parcare, cum poți achita

Odată cu noul sistem de tarifare, se vor aplica și noi reguli.

Tariful de cinci lei pe oră se va aplica pentru intervalul orar 8-20, de luni până vineri.

Primăria Capitalei le mai propune șoferilor și un abonament zilnic la prețul de 30 de lei.

Cei care vor să-și facă abonament lunar pentru parcare vor plăti 500 de lei, fiind valabil pentru întreaga săptămână în intervalul 8-20 și permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea acestuia.

Citește și: Cât a plătit un bucureștean ca să își parcheze mașina în fața blocului. Pentru suma enormă a fost nevoit să facă credit la bancă

Pentru riverani, costul abonamentului va fi de 50 de lei pe lună sau de 500 de lei pe an.

Tarifele de parcare se pot achita prin următoarele modalități:

  • Tichete preplătite
  • Tichete orare eliberate de operatorul parcării sau prin sistem de autotaxare (parcometru)
  • SMS
  • On-line, utilizand platformele/aplicațiile electronice specifice

„Plata tarifului orar permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea acestuia”, a mai transmis municipalitatea.

De asemenea, nu vor lipsi nici sancțiunile pentru cei care parchează necorespunzător. În momentul în care vă lăsați mașina într-o parcare publică trebuie să achitați în termen de 15 minute tariful. În caz contrar veți fi amendați cu 200 de lei, iar mașina va fi blocată pe locul de parcare, notează Antena 3.

Categoriile de mașini care beneficiază de parcare gratuită

Conform unui proiect care a fost adoptat în decembrie 2022, cei care dețin mașini electrice sau hibrid și au domiciliul în București, beneficiază de parcare gratuită în parcările publice de utilitate generală din București.

Însă pentru a putea beneficia de această regulă, posesorii de mașini electrice sau hibrit trebuie să înregistreze autotorismul în Registrul informatic al autoturismelor electrice și hibride ținut de Operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparținând domeniului public sau privat al municipiului București. Înregistrarea se face pe baza cererii formulate de posesorii autoturismelor electrice și hibride.

Ai sport în AntenaPLAY! Competițiile LIVE pe care nu trebuie să le ratezi în luna martie... Cardul de energie. Tot ce trebuie să știi despre el. Lista beneficiarilor a fost actualizată: câți români nu au primit c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x