Antena Căutare

Noi reguli pentru înscrierea la școală! Lovitură pentru părinți! „Nu vor mai exista discriminări!”

Sunt adoptate noi reguli pentru înscrierea la școală, în clasa pregătitoare. În Bucureşti, repartizarea copiilor în clase se va face în ordine alfabetică sau prin tragere la sorţi.

Decizia, deşi ar trebui să elimine discriminările, îi nemulţumește pe mulţi părinţi care prefereau să îşi vadă copiii la cadrul didactic preferat.

De anul acesta, Inspectoratul Şcolar Bucureşti a decis ca elevii să intre în clasele pregătitoare după cum le-o fi numele sau norocul. Astfel că vor fi repartizați în ordinea alfabetică sau prin tragere la sorți „în ședință publică".

„Primul elev merge la clasa pregătitoare A, al doilea la clasa pregătitoare B și așa mai departe, iar după ce umplem cu câte un loc fiecare clasă, reluăm procedeul”, a spus Liliana Maria Toderiuc-Fedorca, Inspector Școlar General Adjunct în Municipiul București.

În acest fel, ar urma să nu mai existe discriminări și clase suprapopulate.

„Cred că ar trebui să se țină cont și de numărul de fete și băieți dintr-un colectiv. Aș intra acum într-o problemă. Știți că unii părinți își doresc performanță. Mulți copii, nu e ascundem după deget, știu deja să citească când vin la clasa pregătitoare”, a spus și Aura Motofeanu, profesor învățământ primar.

În județul Timiș, repartizarea în ordine alfabetică se realizează încă de acum patru ani, după ce unele învățătoare au mers la directori cu propuneri de a lua în clasă şi 50 de copii.

„Părinții care au putere, relații și n-o să le convină pentru că nu o să aibă posibilitatea să își aleagă acel cadru didactic - cu ghilimelele de rigoare, cel mai bun. Eu cred că toți învățătorii ar trebui să aibă acest statut”, a spus Iulian Cristache, Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.

Noile reguli privind repartizarea la clasa pregătitoare pot fi adoptate şi de alte inspectorate şcolare.

Proiectul calendarului de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul școalar 2020 - 2021 este prevăzut în perioada 4 - 23 Martie. Mai mult detalii, aici.

Topirea zăpezii a scos la iveală starea reală a oraşului Suceava. Oamenii nu pot ieşi din casă decât cu cizme de cauciuc... Fenomen alarmant în România! Specialiștii au făcut o previziune înfiorătoare! Imagini de necrezut! „Se întâmplă în conte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x