Antena Căutare

Noi restricții cauzate de pandemia de Coronavirus. Ce nu mai avem voie să facem și ce e permis

Numărul de noi cazuri de infectare cu coronavirus duce la închiderea unor unități de învățământ din Capitală.

raed arafat
Noi restricții cauzate de epidemia de Coronavirus. Ce nu mai avem voie să facem și ce e permis | hepta.ro

În prezent, rata de infectare cu COVID-19 în capitală este de 2,65 la mia de locuitori. Prefectul capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarant că și dacă rata de infectare va crește la 3 la mie, nu se vor închide școlile de pe o zi pe alta în București.

Momentan, 39 de unități de învățământ din Capitală au fost închise. În cazul acestora, cursurile se desfășoară online. La nivelul întregii țări, au fost închise 517 unități de învățământ.

Având în vedere că în ultimele 7 zile s-au înregistrat peste 3.500 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis impunerea unor noi restricții pentru întreaga țară.

Starea de alertă se prelungește

Noua stare de alertă va intra în vigoare începând de mâine. Așadar, vor fi interzise evenimentele private de orice fel, inclusive nunți și botezuri, atât în spații închise, cât și în spații deschise. Cu toate acestea, se vor putea efectua slujbele religioase de botez și cununie.

Activitatea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor și teatrelor va fi redusă la 50%, respective 30% din capacitate, în funcție de rata de infectare a zonelor. Programul de lucru se va încheia la ora 23. În capitală pot funcționa sălile de spectacole, cinematografele și restaurantele cu o capacitate redusă la 30%. Purtarea măștii devine obligatorie în toată țara în zonele aglomerate.

Sfânta Cuvioasă Parascheva. Tradiții, obiceiuri și superstiții din bătrâni... PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL este primul spital multidisciplinar din România cu acreditare JCI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x