Antena Căutare

„Vom avea focare în școli și grădinițe. Copiii vor duce boala acasă” Noul an școlar înseamnă riscuri uriașe

Apariția focarelor de coronavirus în școli și grădinițe pare inevitabil. Experții în sănătate publică din România atrag atenția asupra pericolelor la care ar putea fi expuși copiii și elevii.

„Vom avea focare în școli și grădinițe. Copiii vor duce boala acasă” Noul an școlar înseamnă riscuri uriașe
„Vom avea focare în școli și grădinițe. Copiii vor duce boala acasă” Noul an școlar înseamnă riscuri uriașe | Profimedia

Doar 26 de zile ne despart de inceperea noul an școlar. În timp ce guvernanții fac planuri, pe hârtie, experții în sănătate publică vertizează cu privire la pericolele de infectare la care vor fi expuși cei mici.

„Mă aștept să avem focare odată cu reluarea grădinițelor și începutul școlii.(...) Interacțiunea directă între copii, între copii și cadrele didactice și între copii și membrii familiei vor fi mult mai intense, cu un grad de transmitere și interacțiune foarte mare, iar copiii, așa cum se știe până la această dată pot fi asimptomatici, pot transmite boala, pot duce acasă, în comunitate sau în familie, acolo unde există persoane vulnerabile”, a explicat dr. Ioana Stăncel, la Digi24.

Cum va începe școala din 14 septembrie

Ministerul Sănătății a elaborat proiectul privind măsurile de protecție ce se vor adopta în unitățile de învățământ din 14 septembrie, când este programată începerea noului an școlar.

Documentul conține un set de „principii generale”, urmând a se păstra distanțarea de un metru. Şi unde nu se poate, trecem la soluţia de avarie: panouri de plexiglas.Purtarea măștii este ogligatorie de către toată lumea.

Mai multe detalii despre acest subiect, AICI.

Deschiderea școlilor a ajuns, de fapt, în mâinile primarilor. Regulile Ministerului Educației nu au nicio legătură cu re... Ministrul Educației: Declarația pe proprie răspundere pentru părinți ar trebui modificată. Cum s-ar putea schimba...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x