Antena Căutare

Pacienții bolnavi își strigă disperarea într-un mesaj viral: Nu avem suficient tratament şi putem muri cu zile în România!

Nu avem suficient tratament şi putem muri cu zile în România! Este mesajul tulburător al pacienţilor cu boli autoimune care depind de tratamentul cu imunoglobulină.

Nu avem suficient tratament şi putem muri cu zile în România! Este mesajul tulburător al pacienţilor cu boli autoimune care depind de tratamentul cu imunoglobulină. Şi pentru medici e o provocare, pentru că fiecare doză trebuie împărţită cu mare grijă.

În replică, ministrul Sănătăţii spune că în acest moment nu există nicio criză. Pe termen lung, însă, Sorina Pintea admite că e vital să avem un centru de colectare şi de prelucrare a plasmei şi a derivatelor din sânge. Astfel, România nu va mai depinde de importul de imunoglobulină.

Alexandra a descoperit în urmă cu doi ani că suferă de o boală autoimună. După ce a căutat răspunsul la peste 30 de medici, diagnosticul a venit din SUA. De atunci a început lupta ei pentru supravieţuire. Tratamentul vital şi singurul posibil este cel cu imunoglobulină. Concret, sistemul imunitar al Alexandrei este extrem de fragil, iar o simplă răceală ar putea să îi fie fatală. Iar tratamentul primit nu este în cantităţile recomandate.

O femeie a murit în mijlocul crizei de imunoglobulină, în 2017

În urmă cu doi ani, în mijlocul crizei de imunoglobulină care a revoltat întreaga Românie, o femeie din Alba Iulia a murit. Atunci, ministrul Sănătăţii a decis să declanşeze Mecanismul European de protecţie civilă, apoi printr-o ordonanţă de urgenţă a scutit importatorii de taxe. Însă lipsa acestei substanţe e acută la nivel global, iar România oferă cel mai mic preţ.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Acum autorităţile spun că sunt necesare soluţii pe termen lung. România e una dintre puţinele ţări din Uniunea Europeană care nu are un centru de colectare şi prelucrare a plasmei.

Pentru a acoperi consumul intern, România trebuie să colecteze anual cel puţin 200 de mii de litri de plasmă. Peste 8000 de pacienţi sunt afectaţi în fiecare zi de lipsa imunoglobulinei şi a produselor derivate din sânge şi plasmă.

Tragere la sorţi la Înalta Curte, pentru desemnarea unui judecător titular în completul Penal 3, după pensionarea Silvie... Accident grav pe Autostrada A1! Trei persoane au fost rănite, după ce două camioane și patru mașini s-au ciocnit ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x