Antena Căutare

Nu doar militarii americani de la Cluj au fost ghinioniști! CRONOLOGIA ACCIDENTELOR DE PARAȘUTISM din România (2001-2017)

Un număr de 12 militari americani au suferit răni minore în timpul parașutării, în cadrul exercițiului Swift Response 17-1, ce a avut loc în noaptea 21 spre 22 iulie 2017, la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii.

Un număr de 12 militari americani au suferit răni minore în timpul parașutării, în cadrul exercițiului Swift Response 17-1, ce a avut loc în noaptea 21 spre 22 iulie 2017, la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii.

CITEȘTE ȘI: UPDATE Cluj: Un militar din cei 12 răniți în timpul parașutării a rămas internat în spital

Exercițiul a început la 21 iulie 2017, ora 23.00, și a presupus parașutarea a 500 de militari pe baza de la Luna, din apropiere de Câmpia Turzii.

În România, din anul 2001 și până în prezent, au avut loc mai multe accidente de acest fel:
23 mai 2017 — Un parașutist militar din Batalionul 495 Infanterie a murit în urma unui accident survenit în timpul unui exercițiu de parașutare pe Aerodromul Clinceni. Accidentul a avut loc în timpul executării manevrelor de aterizare. Caporalul Cristinel Jianu, în vârstă de 45 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2015.


15 octombrie 2016 — Un parașutist sportiv în vârstă de 27 de ani a murit după ce a sărit din avion în timpul unui exercițiu și nu i s-a deschis parașuta. Accidentul a avut loc pe raza localității Luncani, din județul Cluj, iar parașutistul a murit la impactul cu solul.


3 august 2016 — Un parașutist al Aeroclubului Brașov și-a pierdut viața după ce s-a prăbușit pe aerodromul din Ghimbav, în timpul unui salt de antrenament.


28 iulie 2016 — Un parașutist militar de 47 de ani din Turda, aflat la un concurs de parașutism, a fost rănit în timpul unei lansări cu parașuta pe Aerodromul de la Boboc, județul Buzău. Militarul a suferit o fractură la piciorul drept.


18 octombrie 2015 — Trei parașutiști și-au pierdut viața în urma unui accident care a avut loc pe Aerodromul Clinceni. Parașutele acestora s-au încurcat în aer, iar cei trei s-au prăbușit de la înălțime. Unul dintre cei trei parașutiști a murit pe loc, iar ceilalți doi au murit, ulterior, la spital.


4 august 2012 — Un băiat de 12 ani care se afla în aria de protecție a fost accidentat de un parașutist în cădere la un miting aviatic organizat la Aeroportul "Ștefan cel Mare" din Suceava.


22 august 2010 — Un parașutist în vârstă de 31 de ani a murit pe Aerodromul Clinceni, în urma unui salt de antrenament. Acesta a căzut dintr-unul dintre avioanele care efectuau un exercițiul, de la o înălțime de circa zece metri. A fost găsit în comă și având fracturi multiple. A fost transportat la Spitalul Elias din Capitală, unde a murit.


9 iunie 2010 — Plutonierul adjutant Petre Onofre și-a pierdut viața pe aerodromul Boboc din județul Buzău. Militarul participa la un curs al Școlii de aplicație pentru parașutiști din cadrul Statului Major al Forțelor Terestre.


2 iulie 2007 — Sergentul major Dan Bulac, de la Brigada Specială de Intervenție "Vlad Țepeș", a decedat în urma unui accident de parașutare, pe Aeroportul Clinceni, din apropierea Capitalei. Parașuta tip aripă, manevrată de parașutist, nu s-a deschis.


19 octombrie 2006 — Un parașutist de la Brigada de Intervenții a Jandarmeriei Române "Vlad Țepeș" s-a accidentat în timpul executării unui salt demonstrativ la Școala de Aplicație "Mihai Viteazu". Acesta s-a ales cu o contuzie la mâna stângă după ce, înainte de aterizare, s-a agățat de un copac.


30 iulie 2006 — O tânără din Oradea, care participa la Concursul Interjudețean de Parașutism, a murit în timpul unui salt cu parașuta. Aceasta a executat un salt de antrenament din avion de la 1.000 de metri, împreună cu alți doi concurenți. Martorii de la locul accidentului au povestit că tânăra a deschis și parașuta de rezervă, moment în care coardele s-au încâlcit, blocând deschiderea parașutei care ar fi putut s-o salveze.


9 aprilie 2005 — Un militar a murit în apropiere de aerodromul Câmpia Turzii, în timpul executării unor exerciții de antrenament de parașutare organizate de Unitatea Militară 01049 Someșeni. Căpitanului Tiberiu Iancu, din Alba-Iulia, nu i s-a deschis parașuta în timpul unui salt de la 2.000 de metri.


11 septembrie 2002 — Doi parașutiști militari angajați ai UM 1049 Someșeni, din Cluj-Napoca, aparținând Corpului 4 Armată Teritorial ''Mareșal Constantin Prezan'', au suferit două grave accidente în timpul unui exercițiu.


24 noiembrie 2001 — Doi parașutiști militari s-au accidentat, în apropierea Aerodromului din Buzău, în urma aterizării violente cauzate de condițiile meteo nefavorabile. Cei doi, plutonierii-majori Gheorghe Coșman și Costel Gheorghe de la UM 01171, executau un exercițiu de instruire pentru zbor și parașutare.

Aer irespirabil! Val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat până luni. România, un cuptor încins... Veste excelentă pentru șoferii bucureșteni! Pasajul rutier de la Piaţa Sudului a fost deschis complet circulaţiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x