Antena Căutare

Măștile, periculoase pentru copiii sub această vârstă! Experții japonezi vin cu dovezi: „Este vorba despre inimă și plămâni!”

Experții japonezi, avertisment clar: măștile pot fi periculoase pentru copii. Ce trebuie să știe părinții și autoritățile despre riscurile la care sunt expuși cei mici.

Măștile, periculoase pentru copiii sub această vârstă! Experții japonezi vin cu dovezi: „Este vorba despre inimă și plămâni!”
Măștile, periculoase pentru copiii sub această vârstă | Profimedia

Măștile de protecție pot fi periculoase pentru copiii sub doi ani. Este concluzia îngrijorătoare la care au ajuns experții din cadrul Asociaţiei de Pediatrie din Japonia.

Potrivit acestora, în cazul copiilor sub doi ani, măștile îngreunează respirația și cresc riscul de sufocare, punând presiune și pe inimă.

Până în prezent există foarte puţine cazuri grave de coronavirus la copii, iar în majoritatea cazurilor s-au infectat din cauza unui membru al familiei.

Centrul de Control al Bolilor din SUA şi Academia Americană de Pediatrie recomandă, de asemenea, ca în cazul copiilor sub vârsta de doi ani, masca să nu fie utilizată.

Citește și:

Când vom auzi ultima oară de „pandemia de coronavirus”? Ziua cu „0 cazuri noi”, anunțată de specialiști

Când trebuie să purtăm mască?

În România, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu închis, între care spații comerciale, mijloace de transport în comun, dar și la locul de muncă.

Există, totuși, și câteva excepții.

Citește și:

Cum putem steriliza masca de protecție? Ce se întâmplă dacă o pui în cuptorul cu microunde? Temperatura la care „moare” COVID-19 - VIDEO

Mai exact, dacă inițial pe lista celor exceptați de la portul măștii erau angajați care lucrau în același birou, dar aveau între ei o distanță de cel puțin doi metri, a fost scoasă această categorie, iar acum poți să nu porți mască, în birou, la locul de muncă doar dacă lucrezi singur într-o încăpere.

Citește și:

Italia se vindecă de COVID-19. Premieră în Lombardia, de la izbucnirea pandemiei. Ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore

De asemenea, persoanele care țin un discurs pot să nu poarte mască. Inițial, regula era ca vorbitorul să se afle la o distanță de cel puțin trei metri față de oamenii din public, acum, autoritățile au decis că persoana poate să nu poarte mască dacă în public nu se află mai mult de 16 persoane.

Celelalte categorii exceptate au rămas neschimbate: copiii mai mici de cinci ani, lucrătorii care depun muncă fizică intensă în spații unde temperaturile sunt foarte mari sau umiditatea este foarte mare. De asemenea, sunt exceptați de la portul măștii prezentatorii de televiziune și invitații acestora, dacă între ei se păstrează distanța de cel puțin trei metri.

Vrancea: Focar de coronavirus într-un centru pentru copii şi tineri infectaţi cu HIV... Răsturnare de situație în cazul asistentei de la Botoșani moartă de COVID-19. Rezultatele ultimelor teste au fost negati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x