Antena Căutare

Tu ştiai de asta? Iată legenda numelor staţiilor de metrou din Capitală!

În fiecare zi îl folosim, dar cei mai mulţi dintre noi am uitat cum era metroul pe vremuri sau ce denumiri aveau staţiile în timpul lui Ceauşescu.

În fiecare zi îl folosim, dar cei mai mulţi dintre noi am uitat cum era metroul pe vremuri sau ce denumiri aveau staţiile în timpul lui Ceauşescu.

De exemplu, ştiaţi că transportul subteran din Capitală se întinde pe aproape 70 de kilometri?! Cine ar fi crezut?!

Primul tronson al Magistralei 1 a fost inaugurat în 1979, având șase stații și o lungime de 8,1 kilometri. Metroul pleca de la stația Semănătoarea și ajungea până la Timpuri Noi. Cele șase stații erau Semănătoarea, Grozăvești, Eroilor, Izvor, Piața Unirii și Timpuri Noi. Denumirile celor de la capăt de linie au fost date după fabricile care funcționau în zonă. Celelalte, respectiv Grozăvești, Eroilor, Izvor și Piața Unirii, au primit numele piețelor și cartierelor din apropiere.

În 2009, mai multe staţii şi-au schimbat denumirile: Semănătoarea a devenit Petrache Poenaru, Armata Poporului în Lujerului, Industriilor în Preciziei, Depoul I.M.G.B. - Berceni, Policolor -Nicolae Teclu, iar Linia de Centură - Anghel Saligny.

Ştirea continuă pe observator.tv!

PLOI TORENȚIALE timp de TREI zile. A fost emis COD PORTOCALIU de precipitații! Vezi zonele afectate!... Românii, printre cei mai mari consumatori de alcool din lume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x