Antena Căutare

O adolescenta din Bacau se lupta cu o boala rara, unica in Romania!

O adolescenta de 13 ani din Bacau se lupta cu o boala unica in Romania. O boala care impiedica sangele sa se coaguleze, iar cea mai mica taietura i-ar putea aduce moartea, din cauza hemoragiei. Pentru ca este primul pacient inregistrat cu acest diagnostic, mama copilei a luptat sapte ani cu sistemul de sanatate, pentru ca fata sa poata beneficia de tratament.

In 13 ani, Nicoleta Husaru a indurat suferinte cat pentru o viata intreaga. O saptamana din patru, sta in spital si face tratament injectabil. E singura solutie prin care boala de care sufera poate fi tinuta sub control. Problemele au aparut pe vremea cand Nicoleta era bebelus. Orice mica vanataie ii poate provoca o hemoragie puternica.

Tratament care costa 1000 de euro pe luna, prea mult pentru o familie modesta. Asa a inceput si lupta crancena a parintilor Nicoletei cu statul, care nu-i dadea fetei o sansa sa traiasca tocmai pentru ca boala era unica in Romania, iar medicamentele nu era pe lista compensatelor. Sapte ani a trimis mama Nicoletei memorii la minister, iar de fiecare data a primit acelasi raspuns.

Umilinta a simtit si Nicoleta, care a insotit-o pe mama la una dintre vizitele la Ministerul Sanatatii. Problema fetei s-a rezolvat abia anul trecut, si doar partial. Doua luni dintr-un an statul nu-i acopera banii pentru medicamente.

Elevii unui liceu din Constanta au fost vaccinati de femeia de serviciu... Judecatorii au decis: Serban Huidu nu va face inchisoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x