Live acumChefi la cutite Sezonul 9 (r)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

„Mi-au aruncat clor pe ușă!” O asistentă din Galați, care lucrează cu oameni infectați cu coronavirus, este hărțuită de vecini

Este expusă zilnic la un pericol uriaș, în spitalul în care lucrează. Pentru o asistentă din Galați, „acasă” nu înseamnă refugiu. De când au aflat că lucrează în preajma oamenilor infectați cu coronavirus, vecinii femeii i-au făcut viața un coșmar.

O asistentă din Galați, care lucrează cu oameni infectați cu coronavirus, este hărțuită de vecini

Facebook/ Mihaela Moga Pal

Mihaela Moga are 44 de ani și este asistentă la Spitalul de Boli Infecșioase din Galați. Femeia a povestit cum, de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, viața ei de acasă s-a transformat într-un coșmar.

Vecinii din blocul în care locuiește de 20 de ani o umilesc ș hărțuiesc cu fiecare ocazie. Disperată, femeia și-a făcut suferina publică, într-o postare tulburătoare pe Facebook.

„Fetelor este foarte grav ce mi s-a putut întâmpla doar pentru simplul fapt că lucrez la Spitalul Boli Infecţioase Galaţi. Vecinii din scara blocului unde am locuit mai bine de 20 de ani... Mi-au aruncat cu clor pe uşa apartamentului... Mi-au trimis poliţia acasă... M-au dat afară din magazinul blocului doar pentru că lucrez la Spitalul Boli Infecţioase.!!!! Ce să înţeleg.... E discriminare????”, a scris Mihaela Moga Pal pe Facebook.

„Mami a făcut tot ce a putut”. Cornelia, medic în prima linie în lupta cu COVID-19, a lăsat un „testament” sfâșietor pentru copiii ei: „Sunt prea mici acum, nici nu m-ar recunoaște”

Reacțiile oamenilor nu au întârziat să apară. Asistenta a primit zeci de comentarii de mulțumire pentru curajul de a se expune zilnic coronavirusului.

„Ar fi frumos ca atunci când ajungi acasă să te aştepte cu flori. Că nu eşti una din acele persoane care şi-a dat demisia. Meriţi tot respectul”, a scris un gălăţean pe Facebook.

Unii au mers mai departe, sfătuind-o să ceară intervenția oamenilor legii.

„Virusul rezistă mai mult de cinci zile pe piele” - Medicul Tudor Ciuhodaru a publicat „Ghidul anti-covid”. Ce trebuie să facem acasă și pe stradă

„Nu vă cunosc dar îmi pare atât de rău că sunteţi pusă în situaţia asta.. îmi este ruşine pentru ruşinea vecinilor dumneavoastră.. sper să aveţi tăria să îi ignoraţi, să depuneţi plângere şi să rămâneţi sănătoasă!”

„Să le fie ruşine! Ar trebui să vă facă statuie, să vă lase flori la uşă! Când vor ajunge la spitalul unde lucraţi să îi trataţi cu clor!”

Medicamentul anti-coronavirus, la un pas de a fi lansat pe piață. Cum se va numi?

Bilanțul negru crește de la o zi la alta

Bilanţul deceselor la persoane diagnosticate de coronavirus a ajuns la 94 după ce alte două persoane, o femeie de 72 de ani din judeţul Neamţ şi un bărbat de 84 de ani din judeţul Bacău, au murit.

Recomandari