Antena Căutare

O bătrână din Iași a ajuns la spital cu un vierme în ochi. Femeia se afla într-o stare gravă. „A avut orbita plină de viermi. Nu știa cum o cheamă, nu știa unde este”

O femeie de 84 de ani a ajuns de urgență la spital cu viermi în orbita unui ochi. Bătrâna a fost operată şi vindecată de medici, însă situaţia sa este dramatică.

O bătrână din Iași a ajuns la spital cu un vierme în ochi. Femeia se afla într-o stare gravă.  „A avut orbita plină de viermi. Nu știa cum o cheamă, nu știa unde este”
O bătrână în vârstă de 84 de ani a ajuns la spital de urgență, femeia avea orbita plină de viermi

Bătrână a ajuns la spital la jumătatea lunii octombrie, după ce o vecină a acesteia a anunțat asistența socială despre starea gravă de sănătate a bătrânei.

„Bunica de 84 de ani a venit în ziua de Sfânta Parascheva, după-amiază, prin UPU, adusă cu salvarea, în stare de semi-conştienţă. Nu era în comă, dar nu era conştientă. De altfel, timp de zece zile-două săptămâni nu am putut comunica cu ea, nu răspundea la niciun fel de stimuli, nu ştia cum o cheamă, nu ştia unde este", a spus Camelia Bogdănici, şefa Clinicii de Oftalmologie din Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

Medicii consideră că femeia a căzut și s-a lovit la ochi, însă nimeni nu a avut grijă ulterior de aceasta. Femeia nu avea card de sănătate și nici nu se afla în evidența unui medic de familie.

„A avut o orbită plină de viermi. Pe de altă parte erau şi modificări cerebrale din cauza acestor viermi. Ştim că nu mâncase de o perioadă bună de timp, nu se alimentase. Am curăţat orbita, am scos toţi viermii, am îngrijit partea de rană a ochiului. Practic avea o orbită fără glob, glob mâncat, fără piele, piele mâncată de viermi, ca o rană deschisă", a adăugat șefa clinicii.

În urma tratamentului, bătrâna şi-a revenit, însă după mai bine de zece zile, medicii au putut să vorbească cu ea.

„După câteva zile a venit o asistentă socială din satul Gorban, care ne-a spus că ştie situaţia ei şi că era violentă şi că de asta nu a putut să vină nimeni cu ea. Repet, cred că era din cauza stării ei de boală. Am aflat că buletinul ei este de Iaşi, dar că de 12 ani ea nu mai locuia în Iaşi pentru că locul în care ea locuia a fost vândut, că locuieşte într-o casă pe care nu are acte în Gorban, că se ştie de 12 ani de situaţia ei, dar că nimeni nu i-a făcut mutaţie, nu i-a făcut nimic", a mai spus Bogdănici.

Vara indiană colorează grădinile din vestul ţării. În pragul iernii, au înflorit zambilele şi crăiţele, iar pomii au înm... O călugăriță a fost găsită de salvamontiști, în pragul hipotermiei, în Munții Bucegi. Unde încerca să ajungă femeia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x