Antena Căutare

O carte de colorat starneste controverse in comunitatea rromilor

O carte de colorat care trebuia sa-i invete pe copiii rromi litera legii a gresit limba. O spune insusi regele Cioaba, revoltat de eroarea politiei, cea care a publicat brosura. Scandaloase sunt si caricaturile alese pentru a ilustra situatiile ilegale.

Baiatul distruge, parintii platesc. Este mesajul unuia dintre desenele alese de Politia Capitalei, pentru a-i educa pe cei mici.

In total, sunt zece desene. In toate, protagonisti sunt mici infractori. Intr-una din ele, un hot in miniatura se inalta pana la gatul unei femei. Varsta responsabilitatii, 14 ani, este si ea ilustrata. Cu un tort si un sarbatorit fericit. De aici inainte, orice fapta grava duce ori la reeducare, ori la inchisoare. 20 de ani, cu doar o jucarie, care sa ajute la trecerea timpului. Asa este ilustrata pedeapsa maxima.

Dupa ce termina de colorat, cei mici pot citi si explicatiile. Sunt scrise in doua limbi: romana si romani, spun reprezentantii politiei.

“Dialectul in care sunt scrise mesajele e foarte prost, ca nu o sa se inteleaga mesajul daca nu il "updateaza", spune regale Cioaba. A pus si el mana pe brosura si preda din intelepciunea ei nepotilor.

Potrivit oficialilor din Politie, cartea de colorat a fost realizata in 2011 si se adreseaza, in principal, comunitatilor de rromi.

Fructe cu pret de metale pretioase: Un kilogram de cirese de Tasmania costa 220 de lei in pietele romanesti... Fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, are probleme grave la coloana vertebrala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x