O credincioasă ispitită trupește întreabă: „Părinte, e păcat să fac dragoste în Postul Crăciunului?” Răspunsul te va surprinde!

 
+2 click pentru
galerie

O creştină este într-o mare dilemă: nu ştie dacă e bine sau nu să păcătuiască trupește în Postul Crăciunului. 

„Părinte, e păcat să fac dragoste în Post?”, a fost întrebarea femeii pe doxologia.ro. Un preot i-a dat imediat răspunsul. Preotul a sfătuit-o să nu cedeze acestor pofte și să se roage pentru a scăpa de „duhul cel rău”. 

"Dragostea în post e desfrânare. Desfrânarea este una dintre cele mai rele patimi, această putând să-l lupte pe creştin aproape în orice situaţie: în gând, în cuvânt şi în faptă; în mănăstire şi în lume; în singurătate şi în familie; la tinereţe şi la bătrâneţe. Postul biruiește poftele trupului".

Preotul: „Poftele trupeşti pot fi biruite!”

Postul este viaţă, căci rostul său este acela de a-l ridica pe om din cele care îl trag spre moarte. Cu cât s-a înmulţit însă păcatul în noi, cu atât suntem mai greu de urnit spre cele sfinte, iar trupul ni se arată mai sălbatic şi mai neascultător. Astfel, până la a ajunge trupul nostru templu al Duhului Sfânt, avem de dus lupte aprige împotriva săltărilor nefireşti ale acestuia. Poftele trupeşti pot fi biruite numai prin poftirea celor duhovniceşti (rugăciune, post, nevoinţe, milă, blândeţe, tăcere)”, a concluzionat slujitorul Domnului.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe