Live acumObservator 06
Prime Time 20:00Sacrificiul

A fost activat planul roșu în Codlea, după ce o fetiţă de 12 ani a dispărut! Este incredibil unde a fost găsită! „De aceea tot ţinea de telefon!”

A fost activat planul roșu în Codlea, județul Brașov, după ce o fetiţă în vârstă de 12 ani a dispărut. Unde a fost găsită este incredibil. Familia a bănuit unde a fugit minora.

O fetiță de 12 ani din Codlea a pus autoritățile pe jar. Unde a fost găsită.

Autoritățile au fost puse pe jar. Salvatorii au activat Planul Roşu, iar în paralel cu căutările din teren, acţiunea a ajuns până la un procuror care şi-a dat acordul pentru localizarea telefonului fetei. Astfel, în câteva ore, minora a fost găsită. Departe de casă, însă.

„Hainele erau cotrobăite, toate date peste cap, că şi-a luat haine de acolo. Are telefonul şi încă două a mai luat. Şi certificatul de naştere l-a luat. Şi i-a luat din portofel, ea zice că cinci milioane”, a spus bunica fetei.

Familia avea totuşi o pistă. Bănuiau că fata ar fi putut fugi la prietenul ei, un tânăr despre care nu ştiau nimic.

„Ea coresponda cu un băiat. De aceea tot ţinea de telefon, că are un băiat se tot ţine de el. Nu ştim nimic pentru că mamă-sa nu putea să intre în telefonul ei că ştergea tot şi nu o lăsa şi are parolă la telefon”, au spus rudele fetei.

Autorităţile s-au mobilizat de urgenţă pentru a o găsi pe fata dispărută. La desfăşurare de forţe s-au alăturat inclusiv 30 de taximetrişti.

„Am activat Planul Roşu, practic am chemat de acasă Poliţia Locală, ca să căutăm fetiţa în tot oraşul”, a spus Mihai Cîmpeanu, primarul din Codlea.

Poliţiştii au reuşit apoi să obţină un mandat de la procuror prin care au localizat telefonul copilei. Aşa au găsit-o.

„Minora a fost depistată pe raza municipiului Bucureşti. Din primele verificări, poliţiştii au stabilit faptul că aceasta nu a fost victima niciunei infracţiuni”, a declarat Alina Ivan, purtător de cuvânt al IPJ Brașov.

„Un copil un pic mai necooperant şi nedeschis vis-a-vis de relaţia cu părinţii, au avut ceva probleme. A dispărut pur şi simplu. Ar fi venit la un băiat despre care părinţii ştiu că vorbeşte pe internet de vreo doi ani, dar pe care nu l-a cunoscut fizic niciodată”, a declarat și Paul Mânzală, reprezentant al Poliției Locale a orașului Codlea.

După auderi, părinţii au venit de la Braşov pentru a o lua pe minoră acasă.