Antena Căutare

O fetita din Targoviste care suferea de o malformatie rara, salvata de medicii romani

Inca se mai intampla minuni in Romania. O fetita de sapte ani din Targoviste care suferea de o malformatie rara la mana stanga a fost salvata de medicii de la Spitalul Marie Curie. Acum, fetita poate sa stranga mana mamei, sa se pieptene sau sa se imbrace. Spitalul din Bucuresti e singurul loc din lume in care s-au operat astfel de cazuri

A fost prima zi dintr-o viata noua. O viata normala, in care va putea sa fie balerina, asa cum viseaza. Va putea strange mana mamei, care o vegheaza pe patul de spital. Sau isi va putea pieptana parul blond. Gesturi mici, firesti, pe care, insa, pana acum nu putea face.

Ariana suferea de sinostoza radio-ulnara, o malformatie extrem de rara, cu care se nasc pana in zece copii, pe an.

Singurul tratament e operatia. O interventie care nu se face niciunde in lume. Doar la Bucuresti. Ariana a fost a doua pacienta operata de profesorul Burnei. O parte din osul de la mana i-a fost inlocuita cu o bucata de os de la picior, iar articulatia cotului a fost reconstruita cu ajutorul unei proteze. Interventia a durat mai bine de patru ore.

A avut parte de incurajari. De la Bogdan, primul pacient operat pentru aceeasi malformatie. La un an de la interventie, s-a intors la spital, pentru ca medicii sa-i scoata o tija.

O viata normala care are si un pret. Interventia costa in jur de 2.500 de euro si este suportata integral de parinti. Pentru ca e extrem de noua. Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari nu o deconteaza deocamdata.

Tatal micilor halterofili risca inchisoarea. Ar putea fi acuzat de rele tratamente aplicate minorilor... EXCLUSIV!!! Samsarii de masini profita de pe urma proprietarilor naivi. Vor sa cumpere autoturisme la preturi de nimic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x