Căutare Live

Acuzații grave la adresa medicilor din Buftea, după ce un copil a intrat în convulsii! Doctorii: ”A fost o sarcină nesupravegheată!”

O mamă aduce acuzaţii grave medicilor din Buftea, unde şi-a născut copilul, în urmă cu doar patru zile.Băieţelul ei a venit pe lume perfect sănătos, dar ieri, subit, a intrat în convulsii.

O mamă aduce acuzaţii grave medicilor din Buftea, unde şi-a născut copilul, în urmă cu doar patru zile.Băieţelul ei a venit pe lume perfect sănătos, dar ieri, subit, a intrat în convulsii. Fără prea multe explicaţii bebeluşul a fost transferat de urgenţă la un spital din Capitală. După primele investigaţii, copilul e infectat cu o bacterie cunoscută drept inamicul nevăzut al bebeluşilor.

”L-am văzut, am poze cu el imediat după ce l-a născut. Era sănătos, perfect. Ne pregătisem cu hainele să-l luăm acasă, dar ni s-a spus pe drum, când să vin spre ea, că a făcut convulsie copilul.”, a mărturisit Gheorghe State, tatăl copilului.

Rodica State şi-a născut băieţelul în urmă cu patru zile la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie din Buftea.

Cu câteva ore înainte să fie externat, starea băieţelului s-a agravat brusc. Copilul a făcut convulsii, iar medicii au cerut imediat transferul la o maternitate din Capitală.

”Convulsiile neonatale pot avea nenumărate cauze şi unele dintre ele nu pot fi precizate într-un timp atât de scurt, dar fiindcă acest copil s-a născut într-o maternitate de gradul unu şi nu avem posibilitatea să-l învestigăm complet aici, gestul firesc a fost să-l transferăm.”, a declarat Roxana Gherghe, medic specialist neonatolog.

Mama este la a treia sarcină şi nu înţelege de ce în spital nu i s-a oferit nici o explicaţie despre starea copilului ei.

”În momentul de faţă bebeluşul este stabil, dar este greu de spus care va fi evoluţia lui. Mama avea o infecţie cu streptococul B. Este o infecţie materno-fetală. Dincolo de 72 de ore de viaţă este o infecţie de spital. Convulsiile nou-născutului au o incidenţă crescută şi pot avea o mulţime de cauze care trebuie investigate. Ele pot fi şi semnul unor infecţii. Medicii spun că mama nu şi-a supravegheat timp de o jumătate de an sarcina.”, a declarat Vlad Dima, purtător de cuvân la Spitalul Filantropia.

”Singura analiza pe care o avea era o cultură de col pe care a facut-o în noiembrie, medicul i-a dat antibiotic, pacineta nu și-a luat reteta ca să nu-i afceteze bebelușul. E o sarcină nesupravegheată, ne confruntam dfoarte des la Buftea.”, a declarat medicul obstetrician Cristina Andronescu.

Copilul este internat acum la Spitalul Filantropia din Capitală şi este investigat de medici.

Adolescent din Zalău, evadat din închisoare, prins și spânzurat în arest preventiv! Ce descoperire halucinantă au făcut ... Babele martie 2019. Ce nu ai voie să faci până pe 9 martie! Aduce mare ghinion!...
Parteneri
Horoscopul zilei de 13 august 2022. Leii se simt încrezători. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Ultimele știri
x