O mamă i-a donat un rinichi bărbatului care i-a salvat fiica, în urmă cu doi ani de zile: ”Am plâns amândoi de fericire!”

 
+2 click pentru
galerie

O femeie, mama unei fetițe de câțiva anișori, i-a donat bărbatului care i-a salvat fiica un rinichi. Totul s-a petrecut în luna februarie, la doi ani după ce omul i-a salvat fetița. 

Beca Bundy a apelat serviciul de urgență 911 în luna august a anului 2016, după ce fiica ei, Hadley, în vârstă de un an, s-a simțit rău. 

Bill Cox, un pompier în vârstă de 65 de ani,  antrenat pentru acordarea primului ajutor, a răspuns la apel și a îndrumat-o pe femeie cum să o stabilizeze pe fetiță, până la venirea ambulanței. 

”A părut să-i pese. Nu era doar un alt apel.”, a mărturisit Becca, la un post de televiziune local.

Doi ani mai târziu, însă, Becca s-a întâlnit cu Bill într-un bar, unde organiza o strângere de fonduri pentru a face un transplant. Acesta purta un tricou pe care scria ”Numele meu e Bill. Rinichiul meu nu mai funcționează și am nevoie de un transplant.”, iar femeia nu s-a gândit de două ori. 

A fost realizat primul transplant 3D de mandibula

În momentul în care și-a dat seama că omul care are nevoie de un rinichi este cel care i-a salvat fiica, aceasta n-a stat pe gânduri. A decis să-i doneze un rinichi, salvându-i astfel viața. 

”Îmi amintesc că am plâns amândoi, lacrimi de fericire, evident, iar Bill mi-a mulțumit.”, a mărturisit Becca la CNN, dezvăluind astfel reacția lor când au aflat că sunt compatibili. 

Premieră istorică! A fost realizat primul transplant al unui organ cu ajutorul unei drone. Milioane de vieți vor putea fi salvate

Bill s-a născut cu un sinugur rinichi, iar în ultima perioadă acesta nu mai funcționa așa cum ar fi trebuit. De asemenea, el se afla pe lista de transplant încă din 2017. Acum, însă, cei doi se simt bine și se recuperează alături de familiile lor. 
 facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI