Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:20Asia Express - Drumul elefantului (r)

O mamă și-a omorât fiul cu handicap după ce i-a turnat votcă în tubul cu ajutorul căruia se alimenta. Ce pedeapsă a primit femeia

Mama lui Isaac Robitille, un băiețel de 13 ani, i-a dat votcă copilului pentru că era foarte agitat și "impertinent", potrivit procurorului.

Mamă fără suflet! O femeie și-a omorât fiul grav bolnav după ce i-a turnat votcă în tubul prin care se alimenta. Micuțul nu auzea și nu vedea și era hrănit cu formulă pentru bebeluși. Motivul halucinant pentru care mama fără suflet a făcut acest gest:

Mama lui Isaac Robitille, un băiețel de 13 ani, i-a dat votcă copilului pentru că era foarte agitat și "impertinent", potrivit procurorului.

Melissa Robitille este o femeie din Vermont care i-a provocat moartea fiului ei cu dizabilități prin introducerea de votcă în tubul acestuia de hrănire.

Mama, în vârstă de 46 de ani, rezidentă în Hardwick a fost condamnată în noiembrie 2017 pentru ucidere involuntară. Judecătorul a emis o sentință de închisoare de patru ani, o sentință pe care avocații pârâtei au contestat-o în fața instanței.

Avocații au susținut că procurorul nu a putut dovedi că Melissa Robitille i-a administrat fiului său o cantitate letală de alcool. Vineri, Curtea Supremă din Vermont a refuzat să audieze cazul și și-a exprimat dezacordul față de avocații inculpatului.

"Deși medicii lui Isaac Robitille nu se așteptau ca o cantitate mică de alcool l-ar putea ucide pe Isaac, copilul avea o greutate de 22 kilograme la acel moment, fiind extrem de vulnerabil din cauza dezechilibrelor din organism, cauzate de diabetul zaharat de care suferea, pe lângă alte probleme grave de sănătate. În aceste condiții extrem de delicate, orice cantitate de alcool i-ar fi putut fi fatală ", spune documentul elaborat de Instanța Supremă.

Diabetul insipid de care suferea copilul este o afecțiune rară care împiedică rinichii să filtreze și să elimine apa și alte lichide.

În plus, copilul prezenta o anomalie a creierului care necesita atenție 24 de ore pe zi. El era orb, surd și avea o mobilitate redusă, hrănindu-se printr-un tub. Dieta sa consta într-o dietă de copii, bogată în nutrienți, vitamine, apă și o formulă pentru bebeluși.

Citește și: Crimă înfiorătoare! Un tată și-a mușcat copilul nou-născut de nas și l-a omorât după ce l-a aruncat cu capul de pământ

Faptele au avut loc în august 2014. Potrivit procurorului, în acea zi, Melissa Robitille și partenerul ei, Walter Richters, au introdus votcă în tubul prin care se alimenta copilul, deoarece era foarte neliniștit și "impertinent". Aceștia au motivat gestul lor fără suflet ca pe o metodă ca cel mic să se liniștească.

Mai târziu, mama lui Isaac l-a găsit mort în pat. Ea a sunat imediar la Salvare, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru el. Necropsia a arătat că nivelul alcoolului în sânge al copilului a fost de 0,146%, aproape de două ori decât limita admisă din SUA pentru a putea conduce un autoturism. Medicii au stabilit că motivul morții era cauzat de afecțiunea cerebrală de care suferea, dar a concluzionat că doza de alcool a fost decisivă, motiv pentru care mama a fost acuzată de omorâre involuntară.

Citește și: A băut votcă la o petrecere, după care a orbit! O tânără a rămas nevăzătoare la doar 20 de ani. „Am crezut că e o glumă”

Walter Richters a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru aceeași crimă. Potrivit apărării, Melissa Robitille i-ar fi spus că alcoolul nu i-ar face rău lui Isaac.

Ambii adulți au fost acuzați în octombrie 2015. În timpul procesului, apărarea a încercat să o prezinte pe acuzată ca pe o mamă iubitoare și dedicată, care chiar a scris un blog despre starea și evoluția fiului ei. În 2017, ea a fost condamnată la patru ani de închisoare.

După pronunțarea sentinței, rudele lui Melissa Robitille au solicitat mărirea pedepsei și au descris-o pe acuzată drept o mamă neglijentă și abuzivă.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro