Antena Căutare

O nouă ordonanță militară în România. Restricțiile s-au modificat. Marcel Vela: „O singură concluzie: normalitate”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat, luni seara, o nouă ordonanță militară în România.

O nouă ordonanță militară în România. Restricțiile s-au modificat. Marcel Vela: „O singură concluzie: normalitate”
O nouă ordonanță militară în România. Restricțiile se modifică. Marcel Vela, declarații LIVE

„Încep prezentarea Ordonanţei Militare 10 adresându-vă mulţumiri, aţi avut un comportament responsabil. Obligaţiile respectate acum conduc în viitor către o singură concluzie: normalitate.

Declarația pe proprie răspundere rămâne obligatorie

O veste bună peste persoanele peste 65 de ani. Circulaţia este permisă în afara locuinţei în următoarele situaţii: indiferent de intervalul orar pentru deplasare interes profesional, asistenţă medicală care nu poate fi amânată, activităţi agricole.

Persoanele peste 65 de ani pot circula de la 7-11 şi de la 19-22 pentru cumpărături, îngrijirea de minori, activităţi fizice individuale, pentru nevoile animalelor de companie. E nevoie de declaraţie pe proprie răspundere, a anunţat ministrul Marcel Vela.

Citește și:

Cum putem contesta amenzile primite pentru încălcarea Ordonanțelor Militare? Un avocat explică, pas cu pas, ce trebuie făcut

Astfel, magazinele îşi vor organiza programul de lucru pentru a asigura cu prioritate accesul persoanelor peste 65 de ani în intervalul 7-11 şi de la 19-22, a sublinita Marcel Vela.

Suspendarea zborurilor, prelungită

„Se prelungeşte suspendarea zborurilor pe ruta Spania din 28 aprilie pentru încă 14 zile, a zborurilor pe rutele Italia, Franţa, Germani, Austria, Belgia, Elveţia, Marea Tritanie, Turcia, SUA, Iran până pe 14 mai.

Se prelungeşte suspendarea zborurilor către Italia din 3 mai, valabilă până în 14 mai Tot aici intră şi Franţa şi Germania, pentru zece zile, din 5 mai.

Rămâne valabilă permisivitatea pentru transporturile de marfă, de corespondenţă sau care asigură servicii medicale de urgenţă sau aterizări tehnice necomerciale. La publicarea ordonanţei, îşi încetează aplicabilitatea prevederi din ordonanţe anterioare care pot intra în contradicţie cu cele de azi”, a anunţat ministrul Vela.

„Cum va arăta relaxarea?”

„Mulţi dintre dvs m-au întrebat cum va arăta relaxarea. Va fi graduală, iar după 15 mai trebuie să fim cu atât mai responsabili.

Ştiu că se apropie 1 Mai, că vremea e frumoasă, dar e momentul să ne analizăm priorităţile şi să ne dăm seama de ce contează cu adevărat: sănătatea şi protejarea celor dragi.

Sunt sigur că veţi da dovadă în continuare de responsabilitate, implicare, solidaritate şi patriotism”, a încheiat ministrul Afacerilor Interne.

Citește și:

Viața după 15 mai. Ce se va întâmpla din momentul încetării stării de urgență? Ce reguli trebui respectate la salon, ce se întâmplă cu restaurantele?

Klaus Iohannis, despre noua ordonanță militară

Preşedintele Iohannis a declarat că persoanele peste 65 de ani pot ieşi din locuinţă în două intervale, dimineaţă şi seara.

Vârstnicii pot, de luni, să iasă din casă în două intervale orare: 7,00 - 11,00 şi 19,00 - 22,00, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis.

Viața după 15 mai. Ce se va întâmpla din momentul încetării stării de urgență? Ce reguli trebui respectate la salon, ce ... România se pregătește să intre în stare de alertă! Anunțul ar putea fi făcut în momentul expirării stării de urgență...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x