Antena Căutare

Update. O nouă tragedie aviatică! Un AVION MILITAR s-a prăbuşit în judeţul Bacău. Primele informaţii: Cei aflaţi la bord au reuşit să se catapulteze!

Un avion IAR 99 - Şoim s-a prăbuşit luni în judeţul Bacău, cei doi militari aflaţi la bord reuşind să se catapulteze.

Un avion IAR 99 - Şoim s-a prăbuşit luni în judeţul Bacău, cei doi militari aflaţi la bord reuşind să se catapulteze.

UPDATE 15:10 MApN a anunţat, luni, că cei doi piloţi ai aeronavei de tip IAR 99 Şoim cu dublă comandă care s-a prăbuşit în judeţul Bacău au reuşit să se catapulteze, echipele de salvare sunt în legătură cu ei şi au început deja operaţiunile de recuperare.

”Vom reveni cu informaţii despre starea piloţilor de îndată ce acestea vor fi disponibile”, anunţă MApN.

Potrivit Ministerului, aeronava aparţinea Bazei 95 Aeriană ”Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu” de la Bacău şi s-a prăbuşit în jurul orei 13.30, în zona localităţii Nicolae Bălcescu.

Conducerea Bazei 95 Aeriană a pus în aplicare de urgenţă planul de intervenţie în astfel de situaţii.

”Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, împreună cu şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, sunt deja în drum spre locul producerii incidentului. De asemenea, conform procedurilor, o comisie numită la nivelul Statului Major al Forţelor Aeriene va investiga cauzele producerii evenimentului”, mai anunţă MApN.

________________________________________________

Ministrul Apărării Mihai Fifor a declarat la Antena 3 că avionul decolase de la Baza Aeriană Bacău şi că se afla într-o misiune de antrenament.

Conform lui Fifor piloţii au reuşit să se catapulteze, ei fiind căutaţi la această oră.

Incidentul are loc la o săptămână după ce un MiG 21 Lancer s-a prăbuşit în tinpul unui miting aviatic, la Baza Borcea. Pilotul a murit în explozia produsă după prăbuşirea aparatului.

Divorț la notar - cum să divorțezi rapid și ieftin... Veste uriașă pentru părinți! Din 2019, companiile vor fi obligate să plătească pentru creșa copiilor angajaților...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x