Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:50Observator Special

N-a suportat ideea de a divorța, așa că l-a ucis. O româncă va sta 20 de ani în spatele gratiilor după ce și-a omorât soțul. Filmul crimei, demn de telenovele

O femeie în vârstă de 45 de ani își va petrece următoarele două decenii în spatele gratiilor după ce și-a ucis soțul cu sânge rece, totul după un plan bine pus la punct, parcă inspirat de o televelă. 

O româncă va sta 20 de ani în spatele gratiilor după ce și-a omorât soțul. Filmul crimei, demn de telenovele

Totul a avut loc pe 13 aprilie 2017, la Narbonne, în Franța, însă femeia abia acum și-a aflat sentința. De asemenea, presa franceză a făcut publică și întreaga poveste a acesteia, dezvăluind pas cu pas felul în care a acționat.

Viorela Hristea nu a putut să accepte dorința soțului de a divorța, motiv pentru care a pus la cale un plan bine pus la punct. Astfel, fără să stea pe gânduri, ea a i-a dat să bea nectar de pere cu două pastile de Seresta, un medicament împotriva anxietății ce te poate adomi instant. Și faptele odioase nu s-au oprit aici, întrucât în momentul în care s-a dus să se culce, aceasta i-a pus o pungă de gunoi în jurul capului și a lipit-o cu bandă adezivă. Ulterior, a plecat de acasă timp de o oră.

În momentul în care s-a întors, Daniel Hristea era mort. Femeia a scos punga, la acoperit cu o pătură, iar 15 zile mai târziu s-a dus la Poliție să anunțe decesul soțului.

Viorela Hristea ș-a recunoscut faptele de la început, iar procesul a durat două zile, timp în care în instanță au depus mărturie mai mulți experți, între care și un psihiatru și un psiholog. Astfel, femeia a fost descrisă ca având o personalitate paranoică, deprimată și isterică.

Apărătorul româncei, însă, a ținut să explice situația dramatică în care se află clienta sa: Nu putem ignoră paranoia ei. Și există multe lucruri care trebuie luate în considerare, cum ar fi insultele și intimidarea la care a fost supusă de soțul ei, precum și umilințele raportate în timpul audierii".

Viorela Hristea a fost descrisă, pe tot parcursul procesului, că fiind o femeie singuratică, fără loc de muncă, fără prieteni, deprimată și închisă în sine. "Ea a lăsat totul pentru el, viața ei în România. Când el i-a spus că vrea să divorțeze, a fost picătura care a umplut paharul", a pledat avocatul femeii.

Deși procurorul a cerut o condamnare de 25 de ani, jurații au decis să o condamne la 20 de ani, cu controale psihologice permanente.

Recomandari