Antena Căutare

O secţie pentru tratarea marilor arşi a fost deschisă în Capitală

Au trecut aproape patru ani de la Colectiv, şi abia acum România are cinci paturi pentru pacienţii cu arsuri grave, care respectă toate standardele internaţionale. În total, ţara noastră poate trata simultan 16 bolnavi.

Au trecut aproape patru ani de la Colectiv, şi abia acum România are cinci paturi pentru pacienţii cu arsuri grave, care respectă toate standardele internaţionale. În total, ţara noastră poate trata simultan 16 bolnavi.

La aproape trei ani de când s-a început construcţia celui mai mare centru de mari arşi din România, la Timişoara, autorităţile deschid decoamdată uşile unei secţii dintr-un vechi spital.

Cinci pacienţi vor putea fi trataţi simultan aici. Până acum, din cauza numărului mare de bolnavi şi a locurilor puţine din spitale, România îşi trimitea bolnavii în străinătate. Chiar anul acesta, în aprilie, o fată de 25 de ani a fost trasnferată la spitalul Militar din Belgia, cu arsuri pe aproape 50% din suprafaţa corpului. Cu o populaţia aproape la jumătate faţă de cea a României, Belgia are 70 de locuri de mari arşi. România avea până astăzi doar 13.

Medicii de la Timişoara au fost şcoliţi în cele mai performante centre din lume pentru tratarea arsurilor din Franţa şi Belgia.

Ministrul Sănătăţii susţine că săptămâna viitoare alte cinci paturi pentru mari arşi vor fi disponibile la Iaşi.

România are în plan construirea a patru centre pentru mari arşi cu bani de la Banca Mondială: la timişoara, iaşi, târgu mureş şi bucureşti. Lucrările vor începe însă abia spre sfârşitul anului 2020.

FILMAREA ȚINUTĂ SECRET DE LA COLECTIV

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Atenție, șoferi! O autostradă din România va fi închisă pentru 24 de ore! Cum va fi deviată circulația... Legi rămase doar pe hârtie! Deși intrate în vigoare, legile nu sunt aplicate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x