O tânără a fost sfâșiată de un pitbull pe stradă, în timp ce încerca cu disperare să își salveze câinele din colții lui! A fost deschis un dosar penal

 

O tânără din Alba Iulia a fost rănită grav de un pitbull, în timp ce încerca cu disperare să-şi salveze câinele din rasa Bichon, cu care ieşise la plimbare. A fost dusă de urgență la spital, dar cățelul ei nu a supraviețuit.

Tânăra a fost sfâșiată de pitbull joi seara, iar soţul ei a povestit, într-un mesaj publicat pe Facebook, că pitbull-ul, care avea zgardă şi care probabil a scăpat de sub supravegherea stăpânului, a apărut brusc lângă soţia sa, care se afla la plimbare cu câinele lor, în apropierea blocului, şi s-a repezit la acesta, muşcându-l.

Femeia a încercat să-şi apere căţelul şi l-a luat în braţe, moment în care câinele agresiv a sărit la ea şi a muşcat-o de mână, picior şi cap.

Mai multe persoane care au fost martore la incident au sunat la poliţie.

„La incident a ajuns primul un echipaj de poliţie. O doamnă cu un câine mic a fost atacată de un câine de talie medie, agresiv, care a muşcat câinele doanmei, pe care l-a şi omorât şi i-a sărit doamnei la umăr şi picior. Jandarmii au încercat să prindă câinele, dar au fost şi ei atacaţi, iar ulterior câinele a fugit”, a declarat Adela Toma, purtătorul de cuvânt al IJJ Alba, potrivit Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Alba, Luminiţa Prodan, a fost deschis un dosar penal în acest caz.

Poliţiştii au anunţat sâmbătă că fost identificat proprietarul câinelui agresiv, un bărbat de 35 de ani, din Alba Iulia, care în aceasta după amiază s-a prezentat la poliţie si a anunţat că și-a pierdut patrupedul.

Câinele din rasa Pitbull era deţinut cu documente legale şi înregistrat la poliţie. „Continuăm cercetările sub aspectul săvârşirii infractiunii de neluarea de către proprietar a măsurilor de prevenire a atacului canin” au transmis reprezentanţii IPJ Alba. 

Între timp, câinele a mai atacat un căţel care era pe stradă cu stăpânul său. Căţelul a fost rănit. Proprietarul lui urmează să se prezinte la poliţie pentru a depune plângere.

 facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI