Antena Căutare

Oficial: Amenda de pana la 5.000 lei pentru gratarul in locuri neamenajate

Presedintele Traian Basescu a promulgat Legea picnic-ului, ce stabileste amenzi de pana la 5.000 de lei pentru iesirile la iarba verde in alte zone decat cele special amenajate. Legea defineste picnicul ca fiind "orice activitate de recreere desfasurata in zone de afluenta publica consacrate pe domeniul public sau privat al statului si/sau al unitatilor administrativ- teritoriale de una sau mai multe persoane si care presupune consumul de bauturi si/sau alimente precum si dupa caz aprinderea sau nu a focului".

Conform legii, vor fi special amenajate pentru picnic, pe domeniul public sau privat al statului sau al unitatilor administrativ-teritoriale, zone care vor fi dotate cu utilitati si facilitati pentru aceasta activitate si in care aprinderea focului este permisa. Aceste zone vor fi indicate in parcuri si in zonele limitrofe ale padurilor situate in intravilanul localitatilor.

Persoanele care merg la picnic nu au voie sa spele obiectele folosite la aceasta activitate in apele din vecinatatea zonei speciale amenajate, nu au voie sa hraneasca animalele salbatice, sa distruga plantele, sa posteze semne sau mesaje. De asemenea, va trebui pastrata linistea si curatenia, iar focul pentru gratare trebuie aprins doar in locurile special amenajate si supravegheat permanent.

La terminarea "petrecerii", oamenii au obligatia sa lase locul curat si nealterat, sa nu arunce tigari sau chibrituri aprinse in alte locuri decat cele special amenajate si sa respecte bunele moravuri.

Nerespectarea prevederilor acestei legi se va pedepsi cu amenzi cuprinse intre 100 si 5.000 de lei.

Foto: Intactimages

VIDEO! Mort de 40 de zile in spital fara sa stie nimeni... Gripa sezoniera face primele victime. Cinci persoane au murit si alte 21 au contactat virusul AH3...
Culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare zodie. Ce spun specialiștii
Dacă vrei să afli care este culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare...
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023. Gemenii au așteptări de la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor au așteptări mari de la...
Parteneri
Motivul pentru care credem în horoscop. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x