Antena Căutare

Oficialii din Ministerul Sănătății, apel către populație: „Vă asigurăm să sunt pregătiți!”

Pacienţii români nu au încredere în rezidenţi. Mulţi dintre medicii aflaţi la început de drum se plâng că sunt trataţi ca nişte infirmiere. Oamenii refuză şi un simplu consult, pe motiv că sunt tineri şi nu au experienţă. Iar unii devin şi agresivi. Oficialii din Sănătate, apel public!

Pacienţii români nu au încredere în rezidenţi. Mulţi dintre medicii aflaţi la început de drum se plâng că sunt trataţi ca nişte infirmiere. Oamenii refuză şi un simplu consult, pe motiv că sunt tineri şi nu au experienţă. Iar unii devin şi agresivi. Oficialii din Sănătate, apel public!

Raluca Tomulescu este medic rezident în anul 3 la unul dintre cele mai mari spitale din Capitală. Şi-a ales meseria asta cu un singur scop - să salveze vieţi. Însă de multe ori, se loveşte de bariera unei mentalităţi colective. Românii nu au încredere în doctorii la început de drum.

„Tind să cred că tot comunicarea e de bază indiferent de ecuson şi de anul de rezidenţiat şi de cât de tineri părem. Încă mai există mentalitatea de a ridica pe un piedestal un medic mai în vârstă”, a explicat Raluca Tomulescu.

Zi de zi, Raluca şi colegii ei se confruntă cu pacienţi nemulţumiţi şi chiar agresivi. Mulţi nu acceptă să fie consultaţi sau trataţi de rezidenţi, pe motiv că nu ar avea experienţă.

„Problema noastră e că nu avem încredere în tineri,şi când vedem că un medic e tânăr, nu vrem să avem încredere în el, chiar dacă este un medic foarte bun. Asta e mentalitatea pe care încet încet trebuie să o schimbăm și să acceptăm că un medic tânăr poate fi un medic foarte pregătit”, a declarat Raed Arafat.

Lipsa de încredere a românilor în cei tineri aglomerează şi camerele de gardă. Mulţi preferă să aştepte mai mult doar ca să fie consultaţi de un medic specialist, nu rezident. Şefii din Sănătate fac un apel către pacienţi.

Alertă! Tânăra răpită din Caracal, găsită în viață de Poliție! Primele declarații ale fetei... Tudorița, mama Alexandrei Măceșanu, refuză în continuare să predea buletinul fiicei sale:”Ne agățăm de orice speranță!”...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x