Antena Căutare

Olimpiada Balcanică de Fizică: trei medalii de aur şi una de argint pentru elevii români

Echipa României, formată din patru elevi de la colegii din Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Baia Mare, a obţinut trei medalii de aur şi una de argint la Olimpiada Balcanică de Fizică, desfăşurată la Salonic.

Delegaţia a fost formată din Radu Herzal, Mălina Elena Constantinescu, Vlad Ştefan Oros şi Gabriel Tudor Mocioi.

Mălina Elena Constantinescu, Vlad Ştefan Oros şi Gabriel Tudor Mocioi au obţinut medalii de aur, iar Radu Herzal a obţinut medalia de argint, festivitatea de premiere avâbd loc miercuri după-amiază.

Copiii au fost însoţiţi de profesorul Ioana Stoica.

Mălina Elena Constantinescu este elevă la Colegiul Naţional din Iaşi şi în luna mai a participat la cea de-a XVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Stiinţe a Uniunii Europene (EUSO 2019),unde.a concurat pentru echipa ei la fizică, reuşind să obţină unul din cele mai mari punctaje din competiţie la această disciplină şi a treia medalie de argint cu echipa.

Vlad Ştefan Oros a fost admis anul acesta,cu media meximă. la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara, specializarea Matematică-Informatică. Anul trecut a cucerit medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori din Botswana,iar anul acesta, ân luna mai, a obţinut Premiul I şi medalia de aur la Olimpiada Naţională de Fizică.

Tudor Gabriel Mocioi este elev la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti şi anul acesta a obşinut medalia de argint la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO).

Radu Herzal este elev al Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare. Anul trecut a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe Juniori (OISJ) din Botswana.

Sursa : news.ro

Listele cu persoanele juridice aprobate în cadrul Programelor Rabla şi Rabla Plus au fost publicate... Accident la cariera Roşiuţa. Doi angajați au căzut de la șase metri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x