Antena Căutare

Olimpiada de Informatică a Europei Centrale: Trei premii pentru elevii români

Lotul naţional de informatică a obţinut trei medalii - una de aur şi două de argint - la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 23-29 iulie, la Bratislava (Slovacia).

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), medalia de aur a fost cucerită de Theodor Pierre Moroianu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Laura Ioana Georgescu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Bogdan Sitaru (clasa a XII-a/Colegiul Naţional "Dinicu Golescu" din Câmpulung Muscel, jud. Argeş) şi-au trecut în palmares medalile de argint.

Din echipa României, însoţită şi coordonată de prof. Adrian Panaete (Colegiul Naţional „A. T. Laurian" din Botoşani) şi Radu Alexandru Muntean (student, Deputy leader), a făcut parte şi Alexandru Petrescu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti.

La concursul din acest an au participat 55 de concurenţi din 14 ţări.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.

Sursa : news.ro

Bărbatul care a încercat să răpească o fetiță de șapte ani, în Sibiu, cercetat în libertate... Fifor: Se doreşte trecerea Serviciului 112 de la STS la MAI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x