Live acumChefi la cutite Sezonul 9
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

A trecut un an! Omagiu emoționant adus polițistului Cristian Amariei, împușcat mortal de un infractor pe care îl urmărea

S-a împlinit un an de la crima din judeţul Timiş care a indignat o ţară întreagă. Pe 2 iunie 2019, poliţistul Cristian Amariei a fost împuşcat mortal de un infractor pe care îl urmărea, în localitatea Izvin. Colegii poliţistului care a plătit cu viaţa pentru că îşi făcea meseria, i-au adus un omagiu eroului căzut la datorie.

A trecut un an! Omagiu emoționant adus polițiștului Cristian Amariei, împușcat mortal de un infractor pe care îl urmărea

Toţi poliţistii au ţinut un moment de reculegere, iar sirenele autospecialelor au răsunat în faţa Inspectoratului Județean de Poliţie din oraşul de pe Bega.

Poliţistul Cristian Amariei, în vârstă de 43 de ani, din judeţul Timiş, a fost împuşcat mortal în timp ce încerca să îl captureze pe Ionel Marcel Lepa, urmărit naţional şi internaţional, după ce fusese condamnat pentru tâlhărie.

Soția polițistului ucis de Ionel Marcel Lepa, prima reacție publică: ”Tati nu răspunde la telefon!”

Ionel Marcel Lepa, ucigașul polițistului Cristian Amariei, a fost găsit spânzurat în camera de arest a Penitenciarului din Timișoara.

A trecut un an! Omagiu emoționant adus polițistului Cristian Amariei, împușcat mortal de un infractor pe care îl urmărea

Lepa avea deja de ispăşit o pedeapsă de patru ani şi jumătate de închisoare pentru tâlhărie. Pentru că s-a sustras de la executarea acestei pedepse, bărbatul a fost urmărit de poliţişti, iar în timpul acestei urmăriri l-a împuşcat mortal pe Cristian Amariei, motiv pentru care acesta risca 30 de ani de închisoare, fiind cercetat pentru omor calificat.

Mitropolitul Banatului, în lacrimi, la înmormântarea polițistului ucis: ”Să-i duceți criminalului o fotografie! N-a omorât doar un om, a rănit mii de oameni!”

Imediat după ce a fost încarcerat, Lepa refuza să mănânce și era alimentat prin perfuzii. În plus, niciun moment nu a cooperat cu polițiștii și chiar managerul Spitalului Muncipal Timişoara a explicat de ce criminalul se comporta așa: „Ca să nu fie transportat de «ăştia» - aşa le-a spus poliţiştilor. «Nu vreau să fiu dus de ăştia la baie»”, a spus Olimpia Oprea.

Recomandari