Antena Căutare

Se schimbă tot ce știai. Organizația Mondială a Sănătății, noi recomandări privind măștile de protecție. Singura situație în care oamenii sunt obligați să le poarte 

În timp ce autoritățile din toate colțurile lumii fac apel ca oamenii să poarte măști de protecție pentru a preveni riscul de infecție cu noul coronavirus, reprezentanții Organizației Mondiale vin cu noi recomandări, dar care schimbă tot ce știam până acum despre acestea. 

Se schimbă tot ce știai. Organizația Mondială a Sănătății, noi recomandări privind măștile de protecție. Singura situație în care oamenii sunt obligați să le poarte 
Se schimbă tot ce știai. Organizația Mondială a Sănătății, noi recomandări privind măștile de protecție. Singura situație în care oamenii sunt obligați să le poarte

Mai exact, reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății susțin că persoanele sănătoase, inclusiv cei care nu prezintă simptome ale Covid-19, nu ar trebui să poarte mască de protecție în general. Excepție fac cazurile în care aceștia îngrijesc un pacient infectat cu coronavirus.

Avertisment pentru români: Nu cumpărați orice mască! Sunt sute de mii de bucăți pe piață, care nu protejează și pot provoca alergii grave

Doctorul April Baller, specialist în probleme de sănătate publică pentru OMS, a făcut mai multe precizări cu privire la acest lucru într-un video postat pe site-ul organizației. ”Dacă nu prezinți simptome precum febră sau strănut și nu îți curge nasul, nu e nevoie să porți mască. Măștile ar trebui folosite doar de personalul medical și de îngrijitorii persoanelor bolnave”, a declarat aceasta.

Această recomandare, însă, este în contradicție cu cea făcută la începutul pandemiei de coronavirus, când oamenii erau sfătuiți să-și acopere fața cu mască de fiecare dată când se află într-un spațiu public.

Chinezii au recunoscut, în sfârșit! COVID-19 n-a avut nicio legătură cu piața din Wuhan: „Este cel mai eficient bio-terorist”

April Baller de la OMS a mai declarat că purtarea măștii ar putea oferi oamenilor care o poartă un fals sentiment de siguranță și că persoanele bolnave trebuie în mod obligatoriu să o folosească.

În același timp, un studiu realizat recent a arătat că purtarea măștii ar limita răspândirea noului coronavirus cu până la 80%, dacă oamenii respectă această regulă. Autorii studiului dau ca exemplu state unde populația a folosit masca și unde, ulterior, cazurile au scăzut semnificativ.

Coronavirus în lume - peste șase milioane de persoane au fost infectate cu COVID-19

Până în prezent, pe glob s-au înregistrat peste șase milioane de cazuri confirmate cu noul coronavirus și peste 300.000 de decese.

Autorităţile ruse au indicat marţi că cel puţin 101 cadre medicale au murit din cauza coronavirusului, de la începutul pandemiei.

Medicul lui Berlusconi, declarație controversată: ”Coronavirusul nu mai există din punct de vedere clinic! Să încetăm teroarea!”

Peste 46.000 de persoane au murit în Regatul Unit până la jumătatea lunii mai având drept cauză suspectată sau confirmată a decesului noul coronavirus, ceea ce reprezintă mult mai mult decât bilanţul autorităţilor sanitare, a indicat marţi Biroul naţional de statistică (ONS), citat de AFP.

Promisiune pentru românii care au ieșit la pensie în străinătate, de la ministrul Muncii! Ce ar urma să se schimbe... Este sau nu periculos să ieși la terasă? Medicul Adrian Marinescu: ”Riscul de transmitere este foarte mic!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x