Antena Căutare

E oficial, anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp! Onorariile acestor români vor fi aproape triplate!

Onorariile avocaților din oficiu vor crește, în perioada următoare, cu 141 la sută, potrivit unui anunț făcut de Marius Striblea, decanul Baroului Iași. 

Onorariile avocaților din oficiu vor crește, în perioada următoare, cu 141 la sută, potrivit unui anunț făcut de Marius Striblea, decanul Baroului Iași.

AStfel, potrivit acestuia, joi dimineaţă, va fi semnat un protocol între Uniunea Naţională a Barourilor din România, Ministerul Justiţiei şI Ministerul Public, prin care onorariile avocaților din oficiu vor fi majorate cu 141 la sută.

”Negocierile de la Ministerul Justiţiei s-au terminat. S-a stabilit forma finală a noului protocol. În esenţă, modificările sunt următoarele: protocolul va fi tripartit (UNBR, Ministerul Justiţiei, Ministerul Public); onorariile vor fi majorate cu 141,02%; formularea art. 10 a fost modificată. Se precizează expres că onorariile din protocol nu pot fi reduse; mărirea numărului de prestaţii ce sunt vizate de protocol; de asemenea, se precizează expres că delegaţia apărătorului desemnat din oficiu încetează potrivit art. 91 alin. 4 din Codul de procedură penală", a precizat decanul Baroului Iaşi, Marius Striblea.

Avocaţii din Bucureşti şi din 14 judeţe au protestat, luni, pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu nivelul şi modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu. Ei au purtat banderole albe pe braţ şi au avertizat că vor organiza astfel de acţiuni până la soluţionarea disfuncţionalităţilor din sistemul de asistenţă juridică. Făcând remarca potrivit căreia înţelege că se apropie alegerile la avocaţi şi că "unii au intrat în campanie", ministrul Justiţiei Tudorel Toader a replicat demersurilor acestora repostând un mesaj privind corespondenţa cu ei, respectiv memoriul lor şi răspunsul ministerului, spunând că reprezentanţii avocaţilor nu şi-au mai precizat sau reconsiderat apoi poziţia.

Proteste au fost anunţate de barourile din Alba, Argeş, Buzău, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Timiş. În Bucureşti, avocaţii s-au adunat la ora 13.00, pe scările Curţii de Apel.

Gripa a mai răpit două vieți! Numărul persoanelor decedate din cauza virusului gripal a ajuns la 120... Linia de metrou dintre Aeroportul Otopeni şi Bucureşti și-a ales nume de stații. Cobori la Expoziției?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x