Antena Căutare

Oprea: Rusine celor care vor voturi pe spinarea militarilor!

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca procesul de recalculare este folosit in batalia politica si ca celor care fac acest lucru ar trebui "sa le fie rusine". Ministrul a tinut sa anunte oficial ca, incepand de astazi, pe site-ul MApN vor putea fi gasite toate pensiile rezultate in urma procesului de recalculare, insa fara numele beneficiarilor.

"Am asistat in ultimele zile la un atac sistematic la adresa Ministerului Apararii. (...) Sunt ahtiati dupa procente in sondaje si vor sa dezinformeze opinia publica",

Ministrul sustine ca cei care se ocupa de recalcularea pensiilor "nu fac decat sa aplice legea" si ca "nu sunt obligati sa suporte injuriile unora care nu stiu ce inseamna armata".

"Cine vrea cu orice pret sa lanseze atacuri politice, sa ma atace pe mine, dar sa nu ii mai atace pe militari", a spus Oprea, adaugand ca cei care desfasoara acest "linsaj mediatic" sunt politicienii care "vor sa castige voturi pe spinarea militarilor".

"Le pasa mai mult de blana ursului din padure pe care nu stiu sa o imparta. Sa le fie rusine pentru tot ceea ce fac si sper sa primeasca din partea acestei tari exact ceea ce merita", a mai spus ministrul.

Oficialii MApN au decis recent sa faca publice tabelele cu datele pentru peste 20.000 de dosare procesate de recalculare a pensiei, pe baza adeverintelor de venit. Ca sa pastreze confidentialitatea, numele beneficiarilor nu au fost facute publice.

Vezi aici situatia recalcularii pensiilor militare pana la 18 ianuarie!

Recalcularea pensiilor militarilor a declansat un scandal imens dupa ce fostii lucratori din armata s-au trezit cu veniturile diminuate. Seful statului si premierul sustin ca pensiile militare nu scad in urma recalcularii, ba chiar cresc in unele cazuri.

Conform informatiilor postate miercuri pe site-ul MApN, din totalul celor 25.798 de dosare procesate pana in prezent, 3.272 se refera la pensionarii militari cu cariera militara completa si 22.526 se refera la pensionarii militari cu cariera incompleta. In peste 7.000 de cazuri, pensia scade in urma recalcularii. Dintre acestea, peste 4.000 erau sub 3.000 de lei.

Foto: Intactimages

Infractiuni informatice asociate cu Romania: Licitatiile online... Vezi ce conditii presupune programul "Prima casa 3"!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x