Antena Căutare

Orașul din România unde a fost semnalată prezența unui leu pe străzi. Alerta emisă de autorități: „Rămâneți în locuințe”

Autoritățile din Târgoviște au alertat cetățenii că pe străzile municipiului se plimbă un leu. Reprezentanții Grădinii Zoologice din oraș nu au raportat nicio dispariție. În această situație, animalul sălbatic ar aparține unui cetățean.

Un leu pe șosea
Prezența unui leu a fost semnalată în Târgoviște | Shutterstock

Locuitorii orașului Târgoviște au primit avertizări Ro-Alert în cursul zilei de vineri, privitoare la existența unui leu liber pe străzi. Prima avertizare a fost dată în jurul orei 10:52 și atenționa cu priire la existența unui leu în cartierul Priseaca, potrivit Digi24.

Autoritățile le-au recomandat cetățenilor să nu își părăsească locuințele și dacă văd leul să nu încerce să se apropie, sua să facă fotografii cu el.

Citește și: Creatura bizară găsită într-o grădină zoologică. Ce este vietatea de a cărei existență nici îngrijitorii nu știau

Ce a anunțat ISU Dâmbovița, despre alerta care anunță prezența unui leu în Târgoviște

„A fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic (leu) în municipiul Târgovişte, cartier Priseaca, zona staţia peco Helene! Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta”, este mesajul transmis prin RoAlert de ISU Dâmbovița.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa a anunțat că un cetățean a sunat la 112 pentru a alerta că a văcut un leu în Târgoviște.

Citește și: Momentul emoționant în care o femelă elefant își reîntâlnește fiica după 12 ani, într-o grădină zoo din Germania. Imaginile sunt virale

Autoritățile fac cercetări în acest caz, însă, potrivit reprezentantului ISU, nici grădina Zoologică din oraș și nici cetățeanul despre care se știe că deține un astfel de animal, nu au anunțat vreo dispariție.

"A fost un apel la 112 al unui cetăţean care a spus că a văzut leul. L-am întrebat de mai multe ori pentru a ne asigura că este vorba despre un leu. Nu avem la acest moment vreo informaţie de la Grădina Zoologică că ar fi scăpat de acolo un leu. Mai aveam cunoştinţă de o persoană care deţine un leu, am luat legătura şi spune că leul este în cuşcă", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa.

Citește și: VIDEO/ Panică pentru o familie la Grădina Zoologică! Un tigru a încercat să le sfâșie băiețelul care admira animalul sălbatic

Au fost trimişi jandarmi în zona unde a fost văzut leul, pentru a cerceta. Totodată, a fost trimis şi un echipaj SMURD în acea zonă, preventiv.

Al doilea mesaj Ro- Alert a fost dat la ora 11:34 pentru a anunța anunţa prezenţa leului în zona Romlux.

Reprezntanții Grădinii Zoologice din Târgoviște au anunțat că leii pe care ei îi dețin sunt în captivitate.

„Leii pe care noi îi avem sunt în maximă siguranţă, avem două perechi de lei. Nu a scăpat de la noi niciun animal", a declarat directorul de la Grădina Zoo Târgovişte, Florina Pârvulescu.

Rezultate extrageri Loto 12 mai 2022. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Cea mai mare inflaţie din ultimii 30 de ani! Pe ce alimente și produse dăm acum cei mai mulți bani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x