Antena Căutare

Ouă toxice, în România! Inspectorii sanitari din Teleorman au făcut o descoperire șocantă

Milioane de ouă contaminate, în România! Descoperire șocantă făcută chiar în țara noastră, de către inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA). Analizele de laborator au scos la iveală detalii șocante.

Milioane de ouă contaminate, în România! Descoperire șocantă făcută chiar în țara noastră, de către inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA). Analizele de laborator au scos la iveală detalii șocante.

Peste patru milioane de ouă contaminate cu o substanţă interzisă au fost descoperite într-o fermă din localitatea Drăgăneşti Vlaşca, de către inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Teleorman.

Descoperirea a fost făcută în luna noiembrie a anului trecut, dar abia acum au ajuns rezultatele de laborator.

Inspectorii sanitar-veterinari din judeţul Teleorman dau asigurări că întreaga cantitate de ouă contaminate cu Fipronil, descoperită la o fermă din localitatea Drăgăneşti-Vlaşca, va fi distrusă.

Ouă toxice, în România! Inspectorii sanitari din Teleorman au făcut o descoperire șocantă

"Este vorba despre 4.280.000 de ouă, 55.000 dintre acestea fiind deja distruse. Restul produselor sunt, în acest moment, sechestrate în vederea distrugerii", a declarat joi purtătorul de cuvânt al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Rareş Hăbeanu.

Substanţa care a fost depistată în ouăle din judeţul Teleorman este clasificată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca având un grad de pericol moderat, neavând efect cancerigen dovedit.

Potrivit specialiştilor sanitar-veterinari, pericolul asupra sănătăţii apare doar în momentul ingerării unei cantităţi mari, arată cei de la Agerpres.

"În ouăle din Teleorman s-a găsit o valoare mică de Fipronil, 0,02%", a precizat sursa citată.

Fipronil este un insecticid folosit pentru a combate furnicile, gândacii, puricii, căpuşele, termitele, coropişniţele, gărgăriţele şi alte insecte.

Încă o avarie la RADET. 80 de blocuri din București, fără apă caldă și căldură... Cea mai scurtă și puternică rugăciune a lui Arsenie Boca! Primești ajutor imediat, cu doar 11 cuvinte!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x