Antena Căutare

(P) 1000 de ani de bucurii și dureri: o carte despre curaj, transformare și libertatea de exprimare

BOOKZONE îți aduce în atenție una dintre cele mai așteptate cărți ale acestui an: 1000 de ani de bucurii și dureri, de Ai Weiwei. Autorul este considerat unul dintre cei mai apreciați și importanți artiști în viață, recunoscut la nivel mondial. În continuare, îți vom prezenta câteva informații atât despre autor, cât și despre carte. Înainte, am vrea să menționăm că poți comanda această carte excepțională de la BOOKZONE, la un preț special și te vei bucura de transport rapid, în cel mai scurt timp de la plasarea comenzii.

o persoana care tine o carte cu mâinile Galerie
BOOKZONE îți aduce în atenție una dintre cele mai așteptate cărți ale acestui an: 1000 de ani de bucurii și dureri, de Ai Weiwei. | https://unsplash.com/photos/xZiHAa09Jcs

Ai Weiwei s-a născut la Beijing, pe data de 28 august 1957. De-a lungul carierei, a activat în mai multe subdomenii ale artei, astfel, în prezent este sculptor, arhitect, fotograf, curator, interpret, dar și blogger. Pasiunea pentru arte a moștenit-o din familie, tatăl său fiind poet și intelectual, iar fratele vitreg pictor.

Ai Weiwei este un artist foarte cunoscut atât pe scena artistică independentă a Chinei, cât și la nivel internațional. Arta sa este provocatoare și politică, fiind un puternic opozant al guvernării chineze. De asemenea, este considerat emblema libertății de exprimare în China. De menționat faptul că este unul dintre cei 303 intelectuali care au semnat Carta 08 prin care este criticată în mod deschis poziția guvernului chinez în ceea ce privește democrația și drepturile omului. Un alt lucru interesant de menționat este faptul că în calitate de arhitect, a contribuit la realizarea stadionului național din Beijing, pentru Jocurile Olimpice de vară din 2008. Mai exact, a fost consilier artistic pentru firma care s-a ocupat de arhitectura construcției.

În 2015 a părăsit China, mutându-se la Berlin, apoi a locuit pentru aproape un an în Cambridge (UK), iar în prezent locuiește alături de familia sa într-un oraș portughez din regiunea Alentejo.

Cea mai recentă publicație a lui Ai Weiwei este 1000 de ani de bucurii si dureri. Cartea a fost tradusă și în limba română, având 384 de pagini. Un volum istoric excepțional care are în prim-plan China, una dintre cele mai puternice economii ale lumii. Ai Weiwei este un disident chinez, simbol global al curajului și libertății de exprimare și un artist complet și revoluționar.

În carte, Ai Weiwei detaliază modul în care a copilărit, în exil, în regiunea numită Mica Siberie, care este de fapt o zonă pustie. După acea perioadă de exil, și-a petrecut o parte a tinereții în America, iar apoi s-a întors în China unde a fost un artist foarte apreciat, iar apoi a devenit un activist al drepturilor omului și al libertății de exprimare.

Este o lectură foarte interesantă, care cu siguranță te va impresiona și prin care vei descoperi și partea mai puțin plăcută a lumii în care trăim, în țări în care libertatea de exprimare nu este posibilă. Nu uita că poți comanda această carte de la BOOKZONE!

Decizii cruciale pentru români! Guvernul propune un nou pachet de măsuri sociale şi economice. Cine primește mai mulți b... De ce refuza Traian Băsescu să părăsească vila de protocol. Acesta ar putea fi evacuat, dar nu pleacă. Motivul pe care î...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x