Antena Căutare

(P) Ai cărți de vânzare? Ce tipuri de cărți cumpără un anticariat

Importanța cărților în viața unei persoane este de necontestat, întrucât ele reprezintă obiectul de studiu, companionul de relaxare sau imboldul de a face o schimbare în viața ta. Din aceste motive, de-a lungul timpului, ajungi să cumperi un număr mare de cărți, astfel că spațiul din bibliotecă devine insuficient.

carti pe un raft negru Galerie
Importanța cărților în viața unei persoane este de necontestat, întrucât ele reprezintă obiectul de studiu, companionul de relaxare sau imboldul de a face o schimbare în viața ta

Biblioteca este piesa centrală de mobilier din locuințele celor mai mulți cititori, astfel că este foarte important ca rafturile să fie organizate și cărțile ordonate cât mai estetic. Pentru a-ți aranja biblioteca într-un mod prin care să îți impresionezi musafirii, poți selecta acele titluri pe care le-ai citit deja și de care nu mai ai nevoie. În urma acestei selecții, poți contacta echipa de achiziții a anticariatului tău preferat, care îți va oferi o evaluare a cărților vechi, gratuită și corectă.

Dacă nu ai selectat încă titlurile din bibliotecă, dar dorești să știi ce volume poți vinde unui anticariat, îți prezentăm tipurile de cărți care prezintă interes pentru anticariate.

Cărți de literatură și piese de teatru

Cărțile de literatură se regăsesc în majoritatea bibliotecilor, astfel că, dacă ai pe rafturi romane pe care deja le-ai citit, acestea pot fi vândute anticariatelor. Interesul pentru genul acesta de cărți este foarte mare deoarece sunt lecturi ușoare, care te relaxează și îți deschid noi moduri în care poți percepe lumea.

În ciuda faptului că piesele de teatru sunt mai rare în bibliotecile cititorilor pasionați, acestea prezintă un mare interes pentru anticariatele care cumpără cărți. Dacă deții cărți de teatru sau critică literară, prin vânzarea lor anticariatelor, faci posibilă repunerea în circulație a unor cărți care nu au fost reeditate.

Cărți de științe

În anii de studenție este necesar să-ți cumperi adesea cărți de profil pentru aprofundarea materiei de la facultate. Însă, după absolvire, acestea nu îți vor mai fi de prea mult ajutor, așadar, toate acele cărți de care nu mai ai nevoie pot fi vândute unui anticariat.

Fie că ai cărți de psihologie, filosofie, dezvoltare personală, matematică sau cărți tehnice, toate aceste domenii prezintă interes pentru anticari.

Cărți pentru copii

Copiii cresc rapid și tot la fel de repede se schimbă și interesele lor în materie de lectură. Pe măsură ce aceștia dobândesc noi cunoștințe, cărțile deja parcurse de către cei mici nu vor mai prezenta interes pentru aceștia, așadar poți alege să le vinzi, iar cu banii obținuți poți cumpăra noi titluri care să completeze rafturile destinate cărților pentru copii.

Poveștile clasice ale copilăriei, colecții de cărți pentru copii, cărți young adult ori cărticele cu activități pentru cei mici, toate acestea pot fi achiziționate de către echipa profesionistă a anticariatului.

Albume, atlase și enciclopedii

Cărțile care au contribuit la dezvoltarea culturii tale generale îi pot ajuta și pe alți cititori însetați de cunoaștere care sunt în căutarea unor astfel de titluri. Albumele de artă care ți-au bucurat privirea cu imagini magnifice ale unor opere celebre, pot să încânte și alți pasionați de artă. Când selectezi cărțile la care dorești să renunți, verifică dacă în colecția ta se regăsesc și astfel de titluri.

Cărți rare, bibliofilie

Dacă ești bibliofil și deții cărți vechi și rare, poți primi consultanță online, dar și la sediul anticariatului în privința volumelor pe care dorești să le vinzi. Orice carte veche prezintă interes pentru anticarii care au evaluat și achiziționat zeci de mii de titluri, astfel că experiența lor îi recomandă să-ți evalueze inclusiv cărțile prețioase aflate în biblioteca ta.

Procesul de achiziție este scurt și foarte rapid. Deplasarea la domiciliul tău precum și ridicarea cărților de la tine de acasă sunt servicii gratuite oferite de anticariat.

Plata cărților se face în numerar, pe loc, astfel că tu poți folosi imediat banii obținuți pe cărțile de care nu mai ai nevoie. Când alegi să-ți vinzi cărțile unui anticariat, susții astfel pasiunea pentru lectură a cititorilor din întreaga țară.

Programul „Deschis: Pop-up Shop la Promenada Mall” susține antreprenorii locali... Ce trebuie să faci ca să obții bilete gratuite pentru transportul în comun. Călătorii fără bani pentru un simplu lucru, ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x