Antena Căutare

(P) Care sunt principiile sănătoase ale alimentației bebelușului?

Mâncarea bună și somnul odihnitor sunt esențiale pentru dezvoltarea corectă a oricărui copil. Obișnuirea treptată a micuțului cu alte alimente decât laptele matern este un proces complex, care se supune prescripțiilor medicilor pediatri și caracteristicilor individuale ale fiecărui copil.

(P) Care sunt principiile sănătoase ale alimentației bebelușului?
Care sunt principiile sănătoase ale alimentației bebelușului | Kidso.ro

După luna a șasea, meniul micului bebeluș devine din ce în ce mai divers. După formula și laptele matern vine și momentul hrănirii cu noi produse sănătoase și gustoase. Bebelușul se obișnuiește treptat cu cartofi, mere, morcovi, dovleci, pere, banane și alte alimente naturale delicioase pentru a crește sănătos și puternic.

Hrănirea cu produsele obișnuite pentru mama și tata este o etapă majoră în procesul de creștere a copilului. Importanța acestei etape este determinată de faptul că obiceiurile alimentare bune de la o vârstă fragedă sunt importante pentru o sănătate bună de-a lungul vieții. Prin urmare, mâncatul nu trebuie asociat cu emoții negative, pentru a nu determina refuzul micuțului de a mănca una sau altă mâncare.

Pentru a ajuta părinții în această sarcina nu atât de ușoară de a construi atitudinea corectă față de alimentație și nutriție la copil, există regulile general acceptate pentru crearea unui regim bun. Urmărirea lor, precum și atmosferă plăcută create pentru cel mic sunt cheia succesului.

Cândva în jurul lunii a șasea, copilul mic începe să stea singur, ceea ce este un indiciu că este timpul să mănânce pe scaun. Și astfel, obiceiurile alimentare vor fi mai ușor de aplicat, iar micuțul va învăța să fie mai independent. Bebelușii sunt foarte dinamici, nu vor să rămână în aceeași poziție. Preferă să se joace și să se învârtească, de aceea punându-i pe un scaun, destinat hrănirii sale, le va permite să mănânce corespunzător.

Învățarea folosirii ustensilelor este, de asemenea, o provocare atât pentru copil, cât și pentru tinerii părinți. Scaunul înalt este cea mai bună opțiune, iar daunele cauzate de petele de mâncare din jur nu vor fi atât de mari. Copiilor le place să aibă propriul spațiu de luat masa, iar în rețeaua de retail sunt din ce în ce mai diverse, inovatoare și colorate modele, pe placul băieților și fetelor.

Scaunele moderne au suficiente extraopțiuni pentru a deveni un articol multifuncțional. Sunt relevante modelele cu spătare, cu mobilitate maximă, care permit copilului să stea în poziții diferite - de la poziția în picioare până la poziția complet înclinată. Există scaune cu 4 până la 8 trepte pentru a regla poziția bebelușului. Pe de alta parte, acest lucru permite ca scaunul să fie folosit pe termen lung și în diferitele luni de creștere a micuțului.

După al treilea an al copilui, există scaune înalte moderne care sunt convenabile de atașat la scaunele de bucătărie pentru a ține copilul cu cei mari la masă. Scaunele inovatoare de ridicare au un sistem de prindere special, pentru a fi instalate cu ușurință chiar și în afara casei. Acest lucru îi permite copilului să fie alături de părinții săi chiar și în curte.

Deoarece siguranța bebelușului este primordială, siguranța în scaunul înalt este o caracteristică foarte importantă. Producatorii garantează siguranța în 5 puncte, cu curele care înconjoară copilul peste umeri, fese și talie.

Siguranța bebelușului este asigurată și de materialele și designul de înaltă calitate, astfel încât să nu existe condiții pentru rănirea acestuia. Pentru confortul mamei, țesăturile folosite sunt din materiale care nu rețin petele și sunt ușor de curățat. Foarte des, husele sunt detașabile pentru a le face mai ușor de spălat, în mașina de spălat.

Multe dintre scaunele înalte vin cu un set suplimentar de jucării sau ustensile pentru copil. Cu ajutorul lor, mâncatul va fi asociat cu emoții bune și va aduce bucurie micuțului. Scaunele moderne cu design 3D sunt un succes total.

Modelele seamănă cu animalele și personajele preferate, ceea ce le face un loc preferat pentru copil. Și în timp ce mama și tata pregătesc mâncarea, micuțul stă bucuros și se joacă în scaunul său înalt.

(P) Amanet auto București | Iată cum îți poți amaneta mașina... Premiile TVmania 2021: Antena 1, câștigătoare la 4 dintre cele 11 categorii. Care sunt premiile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x