Antena Căutare

(P) Ce ar trebui să știi despre un cămin de bătrâni?

Niciodată nu este ușoară decizia de a-ți interna părinții sau bunicii într-un cămin de bătrâni. Cu toate acestea, pentru mulți dintre ei, aceasta este cea mai bună soluție, care le poate oferi o bătrânețe mai liniștită, lipsită de multe griji.

camin batrani
Ce ar trebui să știi despre un cămin de bătrâni | Asertivo.ro

Chiar și pentru tine este mult mai simplu așa, pentru că știi că ai ales un loc bun, unde are parte de îngrijirea de care are atât de multă nevoie, socializează și multe alte avantaje. Dacă ești în căutarea unui astfel de loc pentru seniorul tău, avem pentru tine câteva indicații la ce ar trebui să fii atent.

Siguranță și confort

Nu vom vorbi acum despre prețuri și locație, pentru că acestea sunt foarte diferite, și fiecare își cunoaște bine posibilitățile. Noi îți precizăm însă că altele ar trebui să fie criteriile după care faci alegerea celui mai bun cămin de bătrâni pentru cel drag ție.

În primul rând este vorba despre siguranța celor internați aici, și prin asta înțelegem că trebuie să existe acele spații astfel gândite și amenajate pentru a fi în concordanță cu nevoile seniorilor.

Camerele trebuie să fie mari, spațioase și astfel mobilate încât să existe acel confort de care au nevoie. Să nu uităm că este vorba despre oameni în vârstă, care au anumite probleme de sănătate, nu doar cele legate de mobilitate.

Personal de specialitate

De asemenea, este important ca în orice Senior Center să existe asistență medicală permanentă, chiar și pentru cazurile de urgență, pentru a intervene atunci când este necesar. Fii foarte atent și la personalul care lucrează aici, câți asistenți medicali există raportat la numărul de bătrâni internați aici, dacă există terapeuți și personal auxialiar și multe alte asemenea detalii.

Senectutea este însoțită de multe probleme de sănătate, și nu puțini dintre cei care ajung să fie internați într-un astfel de centru suferă de anumite afecțiuni care presupun urmarea unui tratament specializat, dar și un anumit regim alimentar. La aceste două aspecte nu trebuie să existe compromisuri, niciodată.

Socializarea le îmbunătățește viața

Nu degeaba se spune că principal boală de care suferă cei în vârstă și care le scurtează mult viața este singurătatea. Atunci când sunt internați într-un astfel de centru, cei mai mulți dintre ei adoră să socializeze, și chiar încep să răspundă mult mai bine la tratamente.

Nu mai sunt singuri, au pe alții alături de ei cu care să vorbească, să participle la anumite activități și nu numai. De asemenea voi, cei dragi, nu l-ați uitat și veniți în mod regulat în vizită.

De aceea, interesează-te și despre activitățile recreative care se organizează în cadrul centrului, pentru că și acestea au rolul lor, foarte important. Crede-ne, socializarea chiar le îmbunătățește mult viața seniorilor internați într-un cămin de bătrâni organizat într-un mod profesionist, și nu o spunem doar noi, ci și specialiștii în domeniu.

Fiind vorba însă de un loc în care media de vârstă nu este una chiar mică, și activitățile lor recreative sunt dintre cele mai diverse, și în organizarea lor se ține cont și de limitările fizice și abilitățile cognitive.

De regulă au loc petreceri aniversare, picnicuri, jocuri de societate, exerciții fizice sau de recuperare, terapii complementare, cluburi de lectură sau jocuri de societate, excursii, grădinărit, programe artistice și multe altele.

Internarea într-un cămin de bătrâni nu înseamnă abandon

De afirmația de mai sus trebuie să fii conștient atât tu, cât și cel drag ție, care urmează să fie internat într-un astfel de centru. Nu ai de ce să te simți vinovat/ă, pentru că nu ai avut altă soluție.

Ai și tu familia ta, trebuie să faci față și cerințelor job-ului, iar a avea grijă de un om în vârstă, mai ales unul care suferă de unele afecțiuni grave, este destul de solicitant. Asta nu înseamnă că dacă a fost dus la un centru de seniori gata, ai scăpat de responsabilitate.

Vizitele tale și ale celor dragi îi fac mult bine, pentru că are nevoie să vă simtă aproape. În plus, dacă ai făcut o algere bună, și tu ești mult mai mulțumit/ă că au găsit un loc unde acesta este bine îngrijit, din toate punctele de vedere.

O calitate a vieții mult mai bună

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, calitatea vieții noastre are de suferit. Apar mai multe afecțiuni, depindem tot mai mult de cei din jur și asta ne face să ne simțim oarecum frustrați. În același timp, singurătatea este foarte dificilă.

Nu este de mirare, așadar, că mulți dintre seniori le sugerează chiar ei celor dragi că ar trebui să ia în calcul internarea într-un astfel de centru. Și, trebuie să recunoaștem, într-unul profesionist, calitatea vieții celor dragi nouă, ajunși la o anumită vârstă, este mult mai bună decât am fi reușit noi să îi oferim acasă.

Niciodată un părinte nu va dori să îi fie povară copilului său, și de aceea chiar ei le propun internarea într-un cămin de bătrâni.

Aici au parte de tratamente medicale, ședințe de kinetoterapie și gimnastică medicală – unde este cazul, terapii senzoriale, un confort ridicat, mese regulate și alcătuite după recomandările medicilor specialiști, asistență medicală permanentă, socializare și nu numai.

Mulți dintre ei au reușit să lege prietenii frumoase aici și au simțit cum viața lor s-a îmbunătățit semnificativ. De ce să nu îi oferi celui drag ție șansa de a avea o bătrânețe liniștită, lipsită de griji, alături de alți semeni aflați în aceeași situație, într-un cadrul adecvat?

(P) Ce trebuie sa știi despre pregătirea persoanei decedate pentru înmormântare?... Iarna și-a intrat în drepturi la Poiana Brașov. Imagini de poveste cu prima ninsoare de la Cabana Postăvaru | VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x